x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Burse serioase pentru iubitorii berii

Burse serioase pentru iubitorii berii

02 Ian 2016   •   18:39
Burse serioase pentru iubitorii berii

Berea, ca și băutură alcoolică, este neglijată din punct de vedere al cercetării. Dacă multă lume este la curent cu efectele consumului moderat de vin, nu același lucru se aplică berii, scrie voceatransilvaniei.ro. Cu toate acestea, spun specialiștii, este un demers care ar trebui cercetat având în vedere faptul că România ocupă locul șapte în Europa la consumul de bere. Ba mai mult, ar trebui să fim mai preocupați de acest subiect și ar trebui să fim mult mai informați din moment de 98% din berea consumată de români se produce în țară. Iar materialele de specialitate care au ca subiect berea reprezintă doar jumătate din cele care sunt dedicate vinului.

Burse de 150.000 lei pentru… consumatorii de bere

“Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție dorește să ajute cercetarea în domeniul nutriției prin oferirea de burse de cercetare. Ca subiect, ne concentrăm pe consumul particular al consumului de bere. Dorim să reușim să creștem vizibilitatea cercetării în România și, în mod particular, în acest domeniu al nutriției cu impact mare asupra populației”, a declarat dr. Cornelia Bala, șef lucrări UMF.

Centrul propune o serie de burse de cercetare. Cei interesați trebuie să știe că se dă startul perioadei de depunere a aplicaţiilor pentru cea de-a cincea ediţie a burselor de cercetare privind efectele consumului moderat de bere asupra organismului. Acestea au o valoare totală de 150.000 lei și sunt puse la dispoziția tuturor cercetătorilor din România.

×
Subiecte în articol: bere consumul de bere