x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: Se va ține cont de realitățile din educație și din sănătate

Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: Se va ține cont de realitățile din educație și din sănătate

14 Ian 2021   •   13:51
Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: Se va ține cont de realitățile din educație și din sănătate
Sursa foto: Hepta

Sorin Cîmpeanu, mnistrul Educației, a anunțat, joi, ce se va discuta la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. Acesta a spus că este nevoie de deschiderea școlilor, de o decizie responsabilă „pe fâșia foarte îngustă dintre dreptul la educație și dreptul la sănătate”.

Sorin Cîmpeanu a spus că la discuțiile de la Cotroceni, unde participă și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, vor fi puse laolaltă realitățile din Educație și realitățile din Sănătate.

„Este o decizie extrem de importantă, cea a deschiderii școlilor în semestrul 2, după un anumit scenariu. Am spus că nu excludem niciunul dintre scenarii: nici deschiderea prioritară în zonele cu rată de infectare mai scăzută, nici deschiderea prioritară în școli primare și grădinițe, nici prioritatea acordată elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, nici orice alt scenariu sau combinație între acestea. Este o decizie responsabilă pe fâșia foarte îngustă dintre dreptul la educație și dreptul la sănătate. Aceste lucruri se vor discuta astăzi (joi – n.r.) și vom vedea care sunt concluziile. Noi, e clar, vom veni cu realitățile din educație la această discuție”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Acesta a afirmat că își dorește deschiderea școlilor, „nu numai pentru intrarea în normalitate, ci și pentru a putea recupera din pierderile generate de predarea online”.

„Nu poți să recuperezi pierderile generate de online tot în online. Deci ai nevoie de școli deschise, ai nevoie de implicarea fiecărui cadru didactic în acțiuni remediale”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, joi, de la ora 16.00, la Palatul Cotroceni, cu premierul Florin Cîțu, cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Participă și șeful DSU, dr. Raed Arafat și directorul CNSCBT din cadrul INSP, dr. Adriana Pistol.

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu