x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu: Elevii din clasele terminale să meargă la școală în efectiv complet și în scenariul roșu

Cîmpeanu: Elevii din clasele terminale să meargă la școală în efectiv complet și în scenariul roșu

23 Apr 2021   •   13:36
Cîmpeanu: Elevii din clasele terminale să meargă la școală în efectiv complet și în scenariul roșu
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu vrea ca elevii din clasele terminale să meargă la școală în efectiv complet chiar și în scenariul roșu.

„O solicitare este aceea de renunțare a condiției de înjumătățire a efectivelor din clasele terminale în școlile care se află în scenariul roșu”, a spus ministrul la Aleph News.

Acesta a precizat că această propunere este justificată de apropierea examenelor naționale și se bazează pe respectarea condițiilor de siguranță sanitară în școlile din România.

Sorin Cîmpeanu a mai anunțat că numărul cazurilor de Covid din școli este mai mic decât cel înregistrat la restul populației.

„Atâta devreme cât școala s-a derulat cu prezență fizică înaintea vacanței de primăvară, Ministerul Educației a monitorizat permanent numărul de îmbolnăviri din școli. Acesta este de 10 ori mai mic decât media generală la nivelul populației”, a mai declarat ministrul Educației.

 

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu