x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu: Pregătirea remedială, 5 ore/săptămână. Orele în sistem hibrid, eliminate

Cîmpeanu: Pregătirea remedială, 5 ore/săptămână. Orele în sistem hibrid, eliminate

23 Ian 2021   •   15:00
Cîmpeanu: Pregătirea remedială, 5 ore/săptămână. Orele în sistem hibrid, eliminate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că pregătirea remedială pentru recuperarea orelor pierdute de elevi în timpul cursurilor online va fi de cinci ore/săptămână. El a anunțat că orele în sistem hibrid vor fi eliminate.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că Ministerul pregătește o ordonanță de urgență care să prevadă recuperarea orelor pierdute de elevi în timpul cursurilor online. Sorin Cîmpeanu susține că pierderile generate de predarea online sunt evidente și mari.

„În acelaşi timp, aş adăuga şi faptul că sunt foarte neuniforme, diferă foarte mult de la o zonă la alta, de la o şcoală la alta şi mai cu seamă, de la un elev la altul, în funcţie de acea componentă de circumstanţă, de accesul la echipamente şi de accesul la internet, pentru că avem şi pierderile structurale, generate de predarea online în sine în raport cu predarea clasică. Predarea online, pe care noi am făcut-o şi acolo unde putea fi adaptată – şi există zone în care va trebui să continuăm – şi acolo unde era mai puţin adecvată şi acolo unde nu era deloc adecvată. Am fost obligaţi să apelăm la predarea online peste tot”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Astfel, potrivit ordinului, elevii ar urma să recupereze 5 ore pe săptămână.

„Am estimat un număr mediu de ore de pregătire remedială de cinci ore pe săptămână pentru aceia care au nevoie, pentru care cadrele didactice vor decide că pierderile se pot compensa prin cinci ore pe săptămână vreme de 16 săptămâni, pentru că atât durează programul pe care dorim să-l iniţiem prin Ordonanţă de Urgenţă. 16 săptămâni începând din februarie pentru cei care revin la şcoală şi – o nuanţă importantă – ce ai pierdut din cauza predării online nu are rost să încerci să recuperezi tot prin predare online, e nevoie de prezenţă fizică”, a mai spus ministrul Educației.

Profesorii vor fi recompensați pentru participarea la acest program de recuperare cu câte 100 lei pe oră.

De asemenea, ministrul a spus că, potrivit unei estimări de acum câteva zile, 1,4 milioane din cei 2,9 milioane de elevi ar urma să se întoarcă fizic la școală din 8 februarie, dar susține că datele se pot modifica.

Sorin Cîmpeanu a anunțat și eliminarea sistemului hibrid, în care profesorul preda concomitent elevilor aflați în clasă și celor care participau la ore în sistem online.

„Se elimină sistemul hibrid. Cred că nu puteam să ne așteptăm că nu va funcțional pentru că aceeași persoană încearcă să facă simultan două lucruri, să predea și online, și fizic, riscă să nu facă bine niciuna din cele două”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu recuperare ore