x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie EVALUARE NATIONALA 2016 - Peste 13.000 de absolvenţi de gimnaziu vor susţine în Bucureşti Evaluarea Naţională

EVALUARE NATIONALA 2016 - Peste 13.000 de absolvenţi de gimnaziu vor susţine în Bucureşti Evaluarea Naţională

22 Iun 2016   •   12:38
EVALUARE NATIONALA 2016 - Peste 13.000 de absolvenţi de gimnaziu vor susţine în Bucureşti Evaluarea Naţională

Un număr de 13.161 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris în Bucureşti pentru a susţine probele de la Evaluarea Naţională, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IŞMB, Marian Banu.

Potrivit acestuia, în Capitală au fost organizate 205 centre de examen, iar lucrările vor fi corectate în 20 de centre de evaluare.

Conform calendarului aprobat de MENCS, pe 27 iunie va avea loc proba la Limba şi literatura română - probă scrisă, pe 28 iunie - cea la Limba şi literatura maternă - probă scrisă pentru absolvenţii de gimnaziu aparţinând minorităţilor naţionale, iar pe 29 iunie - proba la Matematică.

Rezultatele se vor afişa pe 1 iulie până la ora 16,00 şi tot în acea zi vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16,00 - 20,00. Rezultatele finale după contestaţii vor fi făcute publice pe 5 iulie.

Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat pentru absolvenţii de gimnaziu va fi pe 19 iulie, potrivit calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul 2016 - 2017, publicat pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Între 8 şi 12 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de părinţii acestora asistaţi de diriginţi.

Pe 20 iulie se vor afişa de către fiecare unitate de învăţământ liceal listele candidaţilor repartizaţi în acea unitate.

Pe 28 iulie va avea loc a doua repartizare computerizată şi se va afişa de către fiecare unitate de învăţământ liceal de stat lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate în a doua etapă.

A treia repartizare computerizată a absolvenţilor clasei a VIII-a, care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare, va avea loc pe 1 şi 2 septembrie.

În ceea ce priveşte admiterea candidaţilor pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă repartizarea acestora se va face în perioada 27 - 29 iulie.

Între 11 şi 13 iulie se va face repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi, iar între 14 şi 16 iulie înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special. AGERPRES

×
Subiecte în articol: evaluare nationala 2016