x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Evaluare Națională: Greva generală schimbă calendarul examenelor! Iată anunțul Ministerului

Evaluare Națională: Greva generală schimbă calendarul examenelor! Iată anunțul Ministerului

de Redacția Jurnalul    |    23 Mai 2023   •   11:53
Evaluare Națională: Greva generală schimbă calendarul examenelor! Iată anunțul Ministerului

Evaluarea Națională de la clasa a VI-a a fost mutată de către Ministerul Educației peste o săptămână, după ce sindicatele au anunțat că testarea nu se susține în timpul grevei generale.

Anunţul privind decalarea datei la care va fi organizată Evaluarea Națională la clasa a VI-a a fost făcut de Ministerul Educației astăzi, 23 mai.

A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 - 2023. 

 

Astfel, Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 30 mai (Limbă și comunicare), respectiv 31 mai (Matematică și științe ale naturii).

 

Calendarul Evaluărilor Naționale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a fusese anunțat de Ministerul Educației încă de la începutul anului școlar 2022-2023. 

Înainte de declanșarea grevei generale, Evaluarea Națională de la clasa a VI-a ar fi trebuit să aibă loc pe 24 și 25 mai 2023.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație "Spiru Haret", a declarat, la Antena 3 CNN, că profesorii sunt hotărâți să continue greva generală, fiind dispuși chiar să iasă în stradă dacă nu sunt chemați la negocieri.

"Din dorința de a dezamorsa acest conflict, noi am declarat foarte clar că suntem dispuși să reluăm negocierile în orice moment și la orice oră, însă domul premier transmite mesaje de la Palatul Victoria și atât.

Profesorii sunt din ce în ce mai hotărâți să continue această formă de protest. Atât propunerea care vine din partea premierului, cât și ofertele pe care le-am primit le considerăm o dovadă foarte clară de jignire a acestei categorii.

Se vor organiza, categoric, și proteste în stradă, atât în București, cât și în întreaga țară. Nemulțumirea a atins cote foarte mari, iar profesorii nu mai sunt dispuși să cedeze.

De asemenea, toate presiunile care se exercită asupra lor, pe diferite căi, nu-i determină decât să fie din ce în ce mai hotărâți și conștienți că revendicările lor sunt legitime. 

Calendarul acțiunilor de protest nu se corelează în funcție de calendarul politicienilor. Niciodată nu a fost un moment potrivit pentru noi", a spus Marius Nistor.

Evaluare Nationala

×
Subiecte în articol: evaluare nationala calendar examene