x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Federația Părinților se OPUNE categoric vacanței elevilor. Eliminarea școlii online condamnă elevii la ignoranță

Federația Părinților se OPUNE categoric vacanței elevilor. Eliminarea școlii online condamnă elevii la ignoranță

21 Oct 2021   •   16:57
Federația Părinților se OPUNE categoric vacanței elevilor. Eliminarea școlii online condamnă elevii la ignoranță

Federația Națională a Părinților nu este de acord cu decizia autorităților ca toți elevii să se afle în vacanță școlară, începând de luni. „Faptul că toți elevii se vor afla în vacanță nu va conduce la o reducere a mobilității ci, din contră, o va intensifica”, susțin părinții.

„Oricât ne-am strădui, nu înțelegem considerentele care au stat la baza luării unei asemenea hotărâri, cum de s-a ajuns la concluzia că o asemenea măsură ar urma să fie de folos la încetinirea evoluției situației pandemice la nivel național, fără a se lua în calcul impactul și consecințele aplicării unei astfel de decizii”, susține Federația Națională a Părinților, într-un comunicat.

Reprezentanții părinților consideră că o vacanță în mijlocul primului semestru şcolar înseamnă o întrerupere bruscă a ritmului de învățare al elevilor, anulându-se, practic, tot efortul depus de dascăli de la începutul anului școlar.

„Faptul că toți elevii se vor afla în vacanță nu va conduce la o reducere a mobilității ci, din contră, o va intensifica. Modificarea calendarului anului şcolar prin prelungirea duratei cursurilor în vară va perturba și va face imposibilă desfășurarea întregului calendar de activități din perioada iunie-august 2022: Evaluarea Națională și Bacalaureatul (pentru care va fi, cu siguranță, nevoie de sesiuni speciale), examenele de titularizare și definitivat, mobilitatea cadrelor didactice etc. În plus, decalarea calendarului examenului de bacalaureat, îi va pune în imposibilitatea de a se încadra în calendarul internațional pe absolvenții care doresc să studieze la universități din străinătate”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanții Federației susțin că, prin eliminarea opțiunii educației online, Ministerul Educației condamnă toți elevii din România la ignoranță, fără nicio bază și justificare științifică. Conform acestora, abordarea Ministerului este discriminatorie față de elevi și familiile lor care au investit în dispozitive pentru cursuri online și față de copleșitoarea majoritate a școlilor din România care au acces la internet și tablete distribuite copiilor, cu contracte în derulare la operatorii de telefonie mobilă.

„Domnule Președinte, sunteți principalul garant al unei Românii în care copiii acestei națiuni să aibă un viitor bazat pe educația primită în anii de şcoală, o Românie pe care ne-o dorim, cu toții, educată și prosperă. De aceea, ca părinți profund îngrijorați de viitorul copiilor lor și, implicit, al țării, vă rugăm să analizați cu toată seriozitatea și responsabilitatea funcției pe care o dețineți,semnalul nostru”, îi cer reprezentanții părinților șefului statului.

Mediafax

×
Subiecte în articol: vacanta elevi