x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Jumătate din tineri vor să înveţe germana

Jumătate din tineri vor să înveţe germana

de Theodora Şutiu    |    27 Noi 2018   •   12:50
Jumătate din tineri vor să înveţe germana

Tinerii români ocupă locul al doilea în Europa, după croaţi, la dorinţa de a învăţa o nouă limbă străină, arată Eurobarometrul ”The European Education Area”. Sondajul  reprezentativ a fost făcut la nivelul populației de 15-30 de ani din cele 28 de state membre ale UE. 
Din procentul de 87 care şi-au arătat interesul, 51% au declarat că germana ar fi acea limbă – cel mai mare procent de doritori de germană din UE. Românii sunt urmaţi de portughezi (48%), spanioli (42%), croați, sloveni și letoni.
La noi în ţară, tinerii care preferă germana sunt urmaţi de doritorii de franceză, italiană și engleză, cu câte 17% dintre răspunsuri. Pe locul al cincilea fost limba spaniolă cu 14%. În acelaşi timp, 18% au vrut alte limbi străine și doar 8% rusa. Când au fost întrebați ce limbă străină ar vrea să-și îmbunătățească, românii au răspuns că engleza, 67%, urmată de franceză (26%), germană (10%) și spaniolă (6%). 
Totodată, 17% dintre tinerii români susţin că vorbesc trei limbi străine, 48%, două limbi străine, iar 29% au declarat că știu o limbă străină.

 

×
Subiecte în articol: germana eurobarometru