x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Marcel Ciolacu face un anunț despre majorarea salariilor cadrelor didactice

Marcel Ciolacu face un anunț despre majorarea salariilor cadrelor didactice

de Redacția Jurnalul    |    07 Iun 2023   •   14:15
Marcel Ciolacu face un anunț despre majorarea salariilor cadrelor didactice

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că viitorul guvern va pune în aplicare majorarea salariilor cadrelor didactice.

 „Mi-am luat angajamentul alături de liderul PNL, Nicolae Ciucă, că viitorul Guvern va pune în aplicare creșterea salariilor din Educație având ca bază creșterea salariului profesorului debutant/ asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie.

Ne aflăm într-un moment în care fiecare zi de întârziere poate afecta viitorul unei generații întregi de copii. Sute de mii de elevi și părinții lor trăiesc în continuare cu teama că nu își vor putea da examenele. Acest lucru trebuie să înceteze. Mi-am luat astăzi (miercuri - n.r.) angajamentul alături de liderul PNL, Nicolae Ciucă, că viitorul Guvern va pune în aplicare creșterea salariilor din Educație având ca bază creșterea salariului profesorului debutant/ asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook .

El precizează că, în ședința de Guvern de joi, acest angajament va fi transpus sub forma unui Memorandum care „consfințește decizia acestei guvernări de a pune Educația în centrul politicilor sale publice”.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut Ministerului Educației și Ministerului Muncii și Solidarității Sociale promovarea la nivelul Guvernului a unui Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării, a anunțat Executivul.

×
Subiecte în articol: educatie marcel c iolacu nicolae ciuca