x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministerul Educaţiei: România a câştigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică

Ministerul Educaţiei: România a câştigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică

de Redacția Jurnalul    |    08 Sep 2024   •   00:00
Ministerul Educaţiei: România a câştigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică
Sursa foto: Ministerul Educatiei

România a câştigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată în Alexandria, Egipt, în perioada 1-8 septembrie 2024, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Elevii români au obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz, acest rezultat situând România pe locul doi în Europa la această ediţie.

Astfel, Mihai-Valeriu Voicu, de Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti a câştigat medalia de aur, Rareş-Andrei Neculau - Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" şi Andrei Paul Iorgulescu - Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", Bucureşti au câştigat medalia de argint, iar Rareş-Felix Tudose, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti a câştigat medalia de bronz.

"Leaderii echipei au fost reprezentanţii Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică: prof. Marius Nicoli, Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" / "Syncro Soft", Craiova şi stud. Alexandru Luchianov, Massachusetts Institute of Technology, USA. Acest rezultat aduce România pe locul 8 în lume (locul 2 în Europa) la această ediţie, arătând continuitatea în performanţă a informaticii Româneşti la această disciplină la care există acerbă concurenţă la nivel global. Felicitări tuturor celor care şi-au adus contribuţia la acest rezultat", a precizat Ministerul Educaţiei pe pagina de Facebook. AGERPRES

×