x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ordinul privind suspendarea Bacalaureatului și a Evaluărilor Naționale a intrat în vigoare

Ordinul privind suspendarea Bacalaureatului și a Evaluărilor Naționale a intrat în vigoare

10 Apr 2020   •   11:43
Ordinul privind suspendarea Bacalaureatului și a Evaluărilor Naționale a intrat în vigoare

Ordinul ministrului Educaţiei privind suspendarea organizării şi desfăşurării Evaluărilor Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, a simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat naţional în anul şcolar 2019 - 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial.

Este abrogat calendarul desfăşurării Evaluărilor Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a şi cel privind simularea pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi probele scrise ale Bacalaureatului.

Ministerul Educaţiei a anunţat, zilele trecute, că a agreat cu partenerii educaţionali (reprezentanţii elevilor, studenţilor, părinţilor, cadrelor didactice şi cei ai Consiliului Naţional al Rectorilor ) măsurile  pentru reluare cursurilor şi finalizarea anului şcolar şi universitar 2019 - 2020, în contextul pandemiei dcu coronavirus.

În funcţie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naţionale şi ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen nu va cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea.

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru olimpici va fi anulată.
Situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză.

Subiectele pentru tezele de pe semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020.

Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, grădiniţă şi cel de mobilitate a personalului didactic vor fi decalate.

×