x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Precizările GCS referitoare la testele de salivă: Testarea elevilor se va face marți și vineri

Precizările GCS referitoare la testele de salivă: Testarea elevilor se va face marți și vineri

12 Dec 2021   •   19:17
Precizările GCS referitoare la testele de salivă: Testarea elevilor se va face marți și vineri

Testarea elevilor nu a fost suspendată și nu a fost luată în discuție această posibilitate, însă pentru săptămâna 13 - 17 decembrie s-a decis schimbarea zilelor în care se testează copiii. Astfel, în loc de luni și joi, testarea se va face marți și vineri, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

GCS a transmis, duminică seara, precizări în ceea ce privește testarea rapidă a elevilor. Astfel, reprezentanții GCS spun că testarea elevilor nu a fost suspendată și nu a fost luată în discuție această posibilitate.

Pentru că testele au ajuns târziu, s-a decis schimbarea zilelor în care vor fi testați copiii, dar doar pentru săptămâna 13 - 19 decembrie.

„Având în vedere că cea mai recentă tranșă din lotul de teste achiziționate a fost distribuită către unitățile de învățământ în cursul acestei zile și în această noapte, din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marți și vineri în loc de zilele de luni și joi”, potrivit GCS, citat de Mediafax.

Conducerea Ministerului Educației este în permanentă legătură cu cea a Departamentului pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții rapide și eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea preșcolarilor, elevilor și personalului din învățământ.

„Această testare se va face de 2 ori pe săptămâna, luni și joi sau marți și vineri, in funcție de disponibilitatea testelor”, mai spun cei de la GCS.

De asemenea, Ministerul Sănătății este pregătit să acorde sprijin tehnic în privința procesului de testare a elevilor și cadrelor didactice.

×
Subiecte în articol: test de saliva