x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Rezultate evaluare națională 2023. Notele obţinute de elevi în judeţul Prahova, publicate pe edu.ro

Rezultate evaluare națională 2023. Notele obţinute de elevi în judeţul Prahova, publicate pe edu.ro

de Redacția Jurnalul    |    28 Iun 2023   •   10:35
Rezultate evaluare națională 2023. Notele obţinute de elevi în judeţul Prahova, publicate pe edu.ro
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Rezultate Evaluare Naţională 2023 Prahova - edu.ro. Notele obţinute de elevii de clasa a 8-a din judeţul Prahova, la examenul de evaluare naţională, sunt publicate pe site-ul edu.ro.

Notele obţinute la evaluare naţională 2023 de elevii din judeţul Prahova. Rezultatele la Evaluarea Naţională (rezultatele înainte de contestații) vor fi publicate azi până în ora 14:00. Elevii absolvenţi ai clasei a opta trebuie să aibă la îndemână codul de candidat cu ajutorul căruia vor afla ce notă au luat la Evaluarea Naţională.

12 elevi din Prahova au luat 10!

Pe evaluare.edu.ro găseşti toate informaţiile legate de examenele susţinute de absolvenţii clasei a VIII-a din judeţul Prahova: subiecte, barem şi rezultate evaluare naţională 2023. Ministerul Educației va publica miercuri, 28 iunie, rezultatele la Evaluarea Națională 2023, iar elevii își vor afla notele în baza unui cod unic. Până la ora 14:00, elevii claselor a 8-a vor avea afișate notele la avizierele unităților de învățământ și pe site-ul Ministerului Educației.

VEZI AICI REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ PRAHOVA DUPĂ CODUL CANDIDATULUI

VEZI AICI REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ PRAHOVA DUPĂ MEDIA CANDIDATULUI

Cum se calculează media de admitere la liceu 2023

Media claselor V-VIII nu mai este luată în considerare pentru admiterea la liceu, potrivit ordinului privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal pentru anul şcolar 2023-2024, scrie edupedu.ro.

Astfel, media de admitere la liceu, o reprezintă media generală la Evaluare Naţională susţinută de către absolvenţii clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute la cele două probe.

 

Cum se completează formularul de contestații

Elevii nemulțumiți de notele obținute pot depune formularul de contestații între 28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00), urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 4 iulie.

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice.

Datele pe care trebuie să le completeze elevii în formularul de contestații sunt următoarele: numele și prenumele, unitatea de învățământ, disciplina pentru care vor să depună contestația, nota obținută, data și semnătura.

În cazul candidaților minori, documentul trebuie să fie semnat și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora.

Candidații care depun contestațiile trebuie să semneze și o declarație-tip, în care se menționează că au luat cunoștință faptul că nota acordată, ca urmare a soluționării contestației, poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

×