x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Șase medalii, printre care una de aur, pentru elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică

Șase medalii, printre care una de aur, pentru elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică

de Redacția Jurnalul    |    01 Mai 2024   •   16:15
Șase medalii, printre care una de aur, pentru elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică

Șase medalii, printre care una de aur, au obținut elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfășurată în aceste zile în Bulgaria.

Vlad Titus Spătaru, de la Liceul Internațional de Informatică București, a obținut medalie de aur și locul I cu punctajul maxim, în tyimp ce medalii de argint au fost obținute de David-Andrei Anghel, de la Liceul Internațional de Informatică București, Andrei Chiriță de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București, Pavel Ciurea, de la Liceul Internațional de Informatică București, Aida Mitroi, de la Liceul Internațional de Informatică București. De asemenea, Andrei Vila, de la Liceul Internațional de Informatică București, a obținut medalia de bronz, anunță miercuri Ministerul Educației.

Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe, decanul Facultății de Matematică și Informatică, Universitatea din București (Leader) și însoțită de profesor Ovidiu Şontea de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București (Deputy).

La Olimpiadă au participat 22 de echipe din: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, România şi Serbia (țări membre) precum şi echipe din Algeria, Azerbaidjan, Elveția, Franța, Georgia, Italia, Kazahstan, Kyrgystan, Arabia Saudită, Turkmenistan, Uzbekistan și Marea Britanie (țări invitate).

A 41-a Olimpiadă Balcanică de Matematică are loc în perioada 27 aprilie - 2 mai 2024 la Varna, în Bulgaria.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: medalii olimpiada matematica