x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Schimbări majore pentru elevi în anul școlar 2022-2023! Cinci module de învățare și cinci vacanțe

Schimbări majore pentru elevi în anul școlar 2022-2023! Cinci module de învățare și cinci vacanțe

29 Iul 2022   •   11:59
Schimbări majore pentru elevi în anul școlar 2022-2023! Cinci module de învățare și cinci vacanțe
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial noua structură a Anului Școlar 2022 – 2023. După cum a anunțat Ministrul Educației, în loc de semestre vor exista 5 module de învățare, care vor alterna cu cinci vacanțe.

Noul an şcolar va începe anul acesta în data de 5 septembrie, iar prima vacanță va fi în perioada 22-30 octombrie, când vor avea vacanță toți elevii, nu doar cei de grădiniță și școală primară.

O altă noutate este şi introducerea, pe lângă programul Şcoala Altfel, şi a programului Săptămâna Verde. Acesta va fi inclusă în modulele 4 și 5, la alegerea școlilor. Derularea celor două programe nu se planifică în același interval de cursuri (modul de învățare).

Prin excepție de la prevederile menționate mai sus, „la clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, din învățământul profesional și din învățământul postliceal, în perioadele dedicate programelor „Școala altfel” și „Săptămâna verde” se organizează activități de instruire practică”.

De asemenea, Ministerul Educaţiei a modificat şi regulamentul de funcţionare din învăţământul preuniversitar, astfel au fost eliminate tezele semestriale, iar ele au fost înlocuite cu evaluări standardizate, la începutul şi la sfârşitul anului şcolar.

Cum va arăta noua structură a anului școlar:

Modulul 1 de învățare : 5 septembrie - 21 octombrie

Vacanța de toamnă pentru toți elevii: 24-30 octombrie

Modulul 2: 31 octombrie - 22 decembrie

A doua vacanță, cea de iarnă: 23 decembrie - 8 ianuarie 2023

Modulul 3: Va începe în 9 ianuarie și se va derula până în luna februarie

A treia vacanță - de o săptămână - poate fi acordată în a doua săptămînă, în a treia săptămînă sau în a patra săptămână din februarie, la decizia fiecărui inspectorat școlar

Modul 4: Începe după vacanța din februarie și se va desfășura până în preajma sărbătorilor de Paște

A patra vacanță : 8 aprilie –23 aprilie

Modulul 5, ultimul: 24 aprilie - 16 iunie

Vacanța de vară - 17 iunie - 4 septembrie

×
Subiecte în articol: anul școlar 2022-2023