x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Subiecte Evaluare Națională 2024 la Limba Română

Subiecte Evaluare Națională 2024 la Limba Română

de Vali Deaconescu    |    25 Iun 2024   •   11:53
Subiecte Evaluare Națională 2024 la Limba Română

Evaluarea Națională 2024 a început marți, 25 iunie, cu proba scrisă la Română. Elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat cerințe bazate pe texte extrase din romanul „Cireșarii” de Constantin Chiriță și din „Portret” de Cella Delavrancea.

Subiectul I a inclus o serie de întrebări și exerciții pe baza celor două fragmente literare. Candidații au trebuit să analizeze și să interpreteze textele în funcție de cerințele formulate.

Subiectul II a cerut elevilor să redacteze o compunere de minimum 150 de cuvinte, având ca temă caracterizarea personajului Tic din romanul „Cireșarii” de Constantin Chiriță.

Conform regulamentului, elevii nu au avut permisiunea să părăsească sala de examen înainte de ora 10:00, chiar dacă au terminat mai devreme rezolvarea subiectelor. De asemenea, broșurile cu subiecte nu au putut fi luate din sala de examen la finalizarea probei.

 

Subiecte Evaluare Națională 2024 la Limba Română

Ministerul Educației a anunţat că peste 160.400 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost înscrişi pentru a susţine proba scrisă la limba română, 3.392 de unități de învățământ/centre de examen, anunţă ministerul Educaţiei într-un comunicat.

×