x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moştenitoarea L'Oreal, plasată sub tutela fiicei

Moştenitoarea L'Oreal, plasată sub tutela fiicei

17 Oct 2011   •   08:51
Moştenitoarea L'Oreal, plasată sub tutela fiicei

Liliane Bettencourt, mostenitoarea fondatorului companiei de cosmetice L'Oreal, cea de-a treia cea mai bogata persoana din Franta, va fi plasata sub tutela, a anuntat astazi avocatul fiicei sale, Francoise Bettencourt-Meyers.

Bettencourt va fi plasata sub tutela nepotului sau cel mai mare, Jean-Victor Meyers, bunurile si patrimoniul acesteia fiind plasate sub tutela fiicei sale Francoise Bettencourt-Meyers si a celor doi nepoti ai sai, a declarat avocatul Charlotte Robbe-Phan, la incheierea unei sedinte in fata judecatorului pentru tutele din Courbevoie, la periferia Parisului.

Un raport de expertiza medicala a lui Liliane Bettencourt a fost dezvaluit, cu putin timp inainte de aceasta sedinta, de site-ul cotidianului Le Monde. Potrivit acestui raport, Liliane Bettencourt sufera de o "dementa mixta" si de "o boala Alzheimer intr-un stadiu moderat-sever", cu "un proces degenerativ cerebral lent".

Liliane Bettencourt, care implineste saptamana aceasta 89 de ani, a amenintat, intr-un interviu pentru Le Journal du dimanche, ca pleaca "in strainatate", daca judecatoarea hotaraste sa o plaseze sub autoritatea fiicei sale Francoise. "Daca face asa ceva, plec in strainatate. Daca fiica mea se ocupa de mine, ma va sufoca", a spus miliardara, potrivit AFP, citata de Mediafax.

In vara lui 2010, Liliane Bettencourt s-a aflat in centrul unui scandal politico-financiar cu numeroase ramificatii, aparut in urma unui conflict familial, care s-a extins in lumea politica si a condus la demisia ministrului Eric Woerth, din cauza unor suspiciuni cu privire la conflicte de interes si finantare ilegala.

La inceputul lui septembrie, o carte "incendiara" publicata de doi jurnalisti de la cotidianul Le Monde a relansat acest caz. Un magistrat, citat in aceasta carte, acuza puterea ca a exercitat presiuni asupra unor martori care l-ar fi vazut pe Nicolas Sarkozy primind sume de bani de la familia Bettencourt, pentru finantarea campaniei sale in alegerile prezidentiale din 2007. Aceste acuzatii au fost denuntate de catre presedintie ca "mincinoase".

O plasare sub tutela a lui Liliane Bettencourt va insemna pierderea functiilor de administrator al L'Oreal si presedinte al holdingului care controleaza actiunile familiei in grup, dar impactul acestei masuri pentru gigantul mondial in domeniul cosmeticelor este greu de evaluat. Celalalt mare actionar al grupului este marca elvetiana Nestle.

×
Subiecte în articol: bettencourt