x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 11.11.11: vine sfârşitul lumii?

11.11.11: vine sfârşitul lumii?

27 Sep 2011   •   21:00

De fiecare data cand in calendar coincid anumite cifre, profetii Apocalipsei nu intarzie sa apara. Se apropie acum data de 11 noiembrie 2011, 11-11-11, un prilej bun pentru a prevesti, din nou, sfarsitul lumii sau pentru a se face cunoscut, scria ieri ziarul La Razon, citat de Agerpres.

Cu conditia ca sfarsitul lumii sa nu vina la 27 septembrie, cand cometa Elenin ar putea lovi Pamantul si provoca o serie de catastrofe naturale. De data aceasta, nu este vorba despre o premonitie, ci despre un avertisment al oamenilor de stiinta de la NASA, care fac la randul lor presupuneri, ca de fiecare data cand un corp ceresc se apropie de Terra.

Revenind la 11-11-11, este o data la fel de potrivita pentru a anunta sfarsitul lumii cum a facut la 21 mai predicatorul Harold Camping, care a reusit sa sperie pe multa lume. Cu zece zile inainte, un alt profet din Italia anunta un mare cutremur la Roma, reusind sa-i faca pe locuitori sa fuga din capitala. Sau, in urma cu doua saptamani, cand un pastor cubanez s-a inchis cu credinciosii sai intr-o biserica din Havana, ferm convins ca un tsunami va distruge orasul. Sunt aceiasi profeti dintotdeauna care profita de orice coincidenta din calendar, alaturi de simpatizantii culturii mayase care amintesc, desigur, ca Pamantul va fi distrus in 2012. Sunt prin urmare multi cei care inainte de 'fatidica' data de 11-11-11 se grabesc sa anunte pe internet tot felul de teorii apocaliptice care fac ravagii intre cei naivi.

Un site mexican a incercat sa-i linisteasca pe creduli, amintindu-le ce a scris astronomul Carl Sagan in cartea sa 'Cosmos': 'Peste mai multe milioane de ani, (...) Soarele se va trans­forma intr-o uriasa stea portoca­lie, Pamantul se va usca si va ramane fara aer. Intreaga lume se va sfarsi'.

Din punct de vedere al Nu­merologiei nu exista insa nimic sum­bru legat de data 11.11.11 . Potri­vit acestei discipline, cifra 2011 poate fi descompusa in 2+0+1+1, si care are drept rezultat 4. Prin urmare, ziua nu va mai avea numere egale si deci nu va fi fatidica. In Spania, de exemplu, loteria nationala a propus 'o extragere speciala' prin care vor fi re­partizati 11 milioane de euro plus alte 11 premii de cate un milion fie­care. Prin urmare, la 11 noiembrie multi spa­nioli s-ar putea imbogati.

×
Subiecte în articol: fun