x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un sârb a împuşcat mortal 13 oameni, printre care mama şi fiul său

Un sârb a împuşcat mortal 13 oameni, printre care mama şi fiul său

09 Apr 2013   •   16:37
Un sârb a împuşcat mortal 13 oameni, printre care mama şi fiul său

Un veteran de război sârb a împuşcat mortal 13 persoane, printre care mama sa, fiul său şi un copil de 2 ani, spun autorităţile sârbe.

Bărbatul, pe nume Ljubisa Bogdanovic, şi-a împuşcat şi soţia, încercând ulterior să se sinucidă. Atât Bogdanovic, cât şi soţia sa se află în stare critică la spital.

"Majoritatea victimelor au fost împuşcate în timp ce dormeau", a declarat poliţistul Milorad Veljovic, aflat la faţa locului, în satul Velika Ivanca, situat la 40 de kilometri de Belgrad.

Potrivit acestuia, victimele au fost rude şi vecini de-ai bărabtului. Au fost ucişi şase bărbaţi, şase femei şi un copil, atacurile survenind în cinci case din sat.

"Nu ne-am confruntat niciodată cu o aşa tragedie în Serbia. Încă nu ştim ce l-a determinat pe bărbat să ucidă atât de mulţi oameni", a declarat Veljovic. Acest incident a determinat şi o şedinţă de urgenţă a guvernului sârb.

Victimele au fost împuşcate cu un pistol semi-automat. Atacurile au avut loc în jurul orei 05:00.

Bogdanovic, născut în 1953, a luptat în războiul sârbo-corat între anii 1991 şi 1995. Bărbatul are permis de port-armă. El şi fiul său au fost concediaţi de curând de la o firmă a unui investitor sloven.

Potrivit presei locale, atât tatăl lui Bogdanovic, cât şi unchiul său s-au sinucis, în urmă cu mai mulţi ani.

După atacul asupra celor cinci case Bogdanovic s-a împuşcat ]n momentul în care a văzut o maşină a poliţiei.

"Este un om bun, toată lumea îi deschidea uşa pentru că a ajutat mulţi oameni", a declarat un vecin de-al lui Bogdanovic, pe nume Milovan Konstantinovic.

"Probabil că şi-a pierdut minţile", a adăugat acesta.

Deşi rata criminalităţii în Serbia este scăzută (1,2 omoruri la 100.000 de locuitori, în 2010) au existat mai multe cazuri în care o persoană înarmată a ucis la întâmplare mai multe persoane.

Astfel, în 2007, un bărbat din oraşul Jabukovac a ucis nouă persoane şi a rănit două. În 2002, un bărbat din localitatea Leskovac a împuşcat mortal şapte oameni.

×