x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski susține că 18 persoane au murit în urma atacurilor din Kiev și Herson

Zelenski susține că 18 persoane au murit în urma atacurilor din Kiev și Herson

de Redacția Jurnalul    |    24 Ian 2024   •   08:50
Zelenski susține că 18 persoane au murit în urma atacurilor din Kiev și Herson
Sursa foto: Hepta

Rachete rusești au lovit cele mai mari două orașe din Ucraina, omorând 18 persoane, rănind peste 130 și deteriorând locuințe și infrastructura, a declarat președintele Volodimir Zelenski. Războiul purtat de Moscova se apropie de al treilea an.

Orașul Harkiv, situat în estul țării, a suferit trei valuri de atacuri. Au fost atacuri asupra Kievului și în centrul Ucrainei și în regiunea sudică Herson, supusă unui bombardament constant.

Zelenski, în discursul său video nocturn, a declarat că Rusia a lansat aproape 40 de rachete de diferite tipuri în "un alt atac combinat pentru a încerca să ocolească sistemul nostru de apărare aeriană".

Peste 200 de locații au fost lovite, inclusiv 139 de locuințe, cu mulți morți într-o "clădire obișnuită de apartamente. Oameni obișnuiți locuiau acolo", a spus el.

Primarul din Harkov și guvernatorul regiunii Harkov au declarat că opt persoane au fost ucise în oraș, care a fost supus unor atacuri repetate în cele 23 de luni de război.

Serviciile de urgență ucrainene au postat online o înregistrare video cu echipe care scotocesc printr-o clădire de apartamente distrusă. Poliția a declarat că operațiunile de căutare au fost suspendate înainte de miezul nopții, deoarece exista pericolul ca resturile să cadă peste echipele de salvare, reatează Reuters.

Guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Synehubov, a declarat că peste 100 de blocuri au fost avariate în primele două atacuri. El a precizat că au fost trei lovituri în cursul serii asupra unui bloc de apartamente și a altor infrastructuri, soldate cu șapte răniți.

Statul Major General al Ucrainei a declarat că forțele armate ale țării au distrus 22 din cele 44 de rachete de diferite tipuri. Aproape 20 au fost doborâte deasupra Kievului, a declarat administrația militară a orașului.

Atacurile au coincis cu declarația ministrului apărării Rustem Umerov, care a spus la ultima reuniune ministerială internațională privind nevoile de apărare ale Kievului că Rusia își intensifică atacurile cu rachete.

În ultimele două luni, a spus el, forțele ruse au folosit peste 600 de rachete și peste 1.000 de drone.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina tachete atacuri