x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 51 de balene au murit pe o plajă din Noua Zeelandă

51 de balene au murit pe o plajă din Noua Zeelandă

30 Noi 2018   •   10:50
51 de balene au murit pe o plajă din Noua Zeelandă

Cincizeci şi una de balene pilot au murit după ce au eşuat pe o plajă din Insulele Chatham din Noua Zeelandă, informează BBC. 

Acest incident ridică la peste 200 numărul cetaceelor care au decedat în ultima săptămână după ce au eşuat pe plaje din regiune. 

Joi, Departamentul pentru conservarea patrimoniului istoric şi natural (DOC) din Noua Zeelandă anunţase că între 80 şi 90 de balene au eşuat în zona golfului Hanson. 

Câteva zeci de balene au reuşit să se întoarcă în larg, însă 50 au fost descoperite moarte, iar una a trebuit eutanasiată. 

Balenele decedate au fost îngropate în nisip, în apropierea plajei unde au fost descoperite. 

Potrivit Departamentului amintit, experţii au recoltat probe de piele şi ţesut adipos pentru a fi duse la analize. 

Insulele Chatham sunt situate la aproximativ 800 de kilometri distanţă de coasta estică a Insulei de Sud a Noii Zeelande. 

Decesul acestor cetacee vine la mai puţin de o săptămână după ce 145 de balene pilot au fost descoperite moarte pe o plajă izolată din Insula Stewart, situată în extremitatea sudică a Noii Zeelande. 

De asemenea, zece balene pigmeu au fost găsite duminică decedate pe o plajă din regiunea Northland. 

Deşi cazurile de eşuare nu sunt neobişnuite în Noua Zeelandă, fenomenele în masă de acest fel sunt rare, iar cauza rămâne adesea neelucidată. 

Potrivit experţilor, se crede că acest fenomen ar putea fi provocat de boli ale cetaceelor, de erori de orientare, de o maree care scade rapid, de condiţii meteorologice nefavorabile sau de faptul că balenele sunt urmărite de un prădător.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: noua zeelandă balene balene pilot