x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 59 de aplicații chineze au fost interzise în India. Tik Tok acuzată că a transmis informații la Beijing

59 de aplicații chineze au fost interzise în India. Tik Tok acuzată că a transmis informații la Beijing

30 Iun 2020   •   12:22
59 de aplicații chineze au fost interzise în India. Tik Tok acuzată că a transmis informații la Beijing

Platforma TikTok a fost acuzată de autoritățile indiene că ar fi comunicat date ale utilizatorilor indieni către guvernul chinez. Compania neagă acuzațiile, transmite AFP.

Aceasta se află printre cele 59 de aplicaţii chineze interzise, ieri, de către guvernul de la New Delhi.

"TikTok continuă să respecte securitatea şi caracterul privat al datelor, în conformitate cu legislaţia indiană şi nu a împărtăşit nicio informaţie despre utilizatorii noştri din India unor guverne străine, inclusiv guvernului chinez", arată filiala indiană a societăţii, proprietate a grupului chinez ByteDance.

Noile interdicții afectează grav platforma, care este extrem de populară printre tinerii indieni, care reprezintă o mare parte dintre utilizatorii săi la nivel mondial.

Aplicaţia permite postarea de videoclipuri, cu durate scurte, în care utilizatorii se filmează realizând scenete, făcând playback ori dansând.

India a interzis, luni, circa 60 de aplicaţii chineze, invocând "asigurarea securităţii şi suveranităţii spaţiului cibernetic indian". Decizia survine la două săptămâni după o confruntare între armata indiană şi cea chineză, din cauza unei dispute frontaliere în Himalaya. Incidentul s-a soldat cu 20 de morți din rândul soldaților indieni.

Decesul acestora a provocat un val de indignare în India, lansându-se apeluri pentru boicotarea companiilor chineze. 

Victimele din partea chineză nu sunt cunoscute.

"TikTok a democratizat internetul, fiind accesibil în 14 dialecte din India, cu sute de milioane de utilizatori, artişti, interpreţi de scenete, educatori şi cântăreţi, care depind de platformă pentru a-şi câştiga traiul, mulţi dintre aceștia având acces la internet pentru prima oară", a transmis platforma.

Printre aplicaţii interzise de New Delhi sunt WeChat, Weibo şi jocul Clash of Kings.

×
Subiecte în articol: tik tok india China