x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 600 de euro amendă pentru cafeneaua din Parlamentul Greciei. Nu respecta legislaţia antitutun

600 de euro amendă pentru cafeneaua din Parlamentul Greciei. Nu respecta legislaţia antitutun

15 Apr 2014   •   17:13
600 de euro amendă pentru cafeneaua din Parlamentul Greciei. Nu respecta legislaţia antitutun
Sursa foto: Andreas Trepte

Cafeneaua Parlamentului grec a fost amendată cu 600 de euro pentru nerespectarea legislaţiei antitutun de către serviciile de sănătate care, cu toate acestea, nu i-au descoperit pe deputaţii fumători pe care credeau că o să-i găsească.

Serviciile de sănătate din regiunea Atenei s-au deplasat la Parlament după un denunţ anonim, care anunţa prezenţa fumătorilor în cafenea şi coridoarele Parlamentului, a explicat agenţia greacă de presă ANA, preluată de AFP.

Neputând să-i amendeze pe contravenienţi, ele au aplicat o amendă de 600 de euro proprietarului cafenelei care nu a pus la dispoziţia clienţilor caietele de reclamaţii prevăzute de lege pentru a denunţa cazurile de fumat în afara legii.

Grecia, care deţine recordul european la tabagism, a votat din 2002 mai multe legi de interzicere a fumatului în locurile publice, la locul de muncă, în restaurante sau alte localuri, care sunt rareori respectate.

Un parlamentar al majorităţii conservatoare s-a arătat indignat recent într-o şedinţă publică că “aceiaşi deputaţi care au votat legile antifumat continuă sa fumeze”, în timp ce guvernul şi-a anunţat recent intenţia de a întări controlul.


×