x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 652 de morţi şi 808 dispăruţi - ultimul bilanţ al furtunii tropicale din Filipine

652 de morţi şi 808 dispăruţi - ultimul bilanţ al furtunii tropicale din Filipine

de Mediafax    |    18 Dec 2011   •   13:21
652 de morţi şi 808 dispăruţi - ultimul bilanţ al furtunii tropicale din Filipine

Bilantul inundatiilor grave provocate de furtuna tropicala Washi in sudul statului Filipine a ajuns la cel putin 652 de morti si 808 disparuti, a anuntat Crucea Rosie duminica, transmite AFP.

Majoritatea deceselor s-au inregistrat in porturile Cagayan de Oro si Iligan, de pe insula Mindanao, a precizat organizatia.

La randul sau, Benito Ramos, directorul organismului national pentru prevenirea si lupta impotriva catastrofelor, a mentionat un bilant mai mic, de 516 morti si 274 de disparuti, recunoscand insa ca probabil va mai creste.

Washi, care a lovit coastele filipineze incepand de vineri seara, a inundat sate intregi si a distrus drumuri si poduri, potrivit martorilor.

Insula Mindanao (sud), una dintre regiunile cele mai sarace din Filipine si teatrul rebeliunilor separatiste, a fost cel mai grav afectata.

Furtuna a afectat de asemenea insula Negros, iar duminica si insula Palawan (vest), indreptandu-se spre vest, peste marea Chinei meridionale, potrivit serviciilor de meteorologie.

Guvernul si Crucea Rosie din Filipine au lansat apeluri la ajutor pentru a furniza alimente, haine si adapost pentru mai mult de 35.000 de persoane refugiate in centre de evacuare.

×
Subiecte în articol: inundatii filipine