x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 700.000 de întrebări

700.000 de întrebări

de Sînziana Stancu    |    04 Dec 2009   •   00:00
700.000 de întrebări
Sursa foto: Alexey Druzhinin/AFP/MEDIAFAX

Aşa cum i-a obişnuit pe concetăţenii lui în ultimii opt ani, Vladimir Putin a stat de vorbă ieri cu naţiunea, pe principalele posturi de radio şi televiziune şi prin internet. Fostul preşedinte rus s-a decis să continue tradiţionala conversaţie în direct cu poporul şi în calitate de prim-ministru, după ce s-a convins că e un bun psiholog pentru mase.



Programul special "O conversaţie cu Vladimir Putin. Continuare" a început ieri, la ora 12:00, ora Moscovei, şi a fost transmis pe principalele posturi de radio şi televiziune, între care Rossiya, Vesti, Mayak şi Radio Rusia, precum şi pe site-ul moskva.putinu.ru, scrie Pravda. Dacă anul trecut Putin a reuşit să răspundă, timp de trei ore, la 80 de întrebări puse de concetăţenii lui, fie la telefon, fie pe site-ul său, anul acesta, premierului rus i s-au trimis 700.000 de întrebări. "S-a uitat pe multe dintre întrebările ce i-au fost trimise, a cerut informaţii de la multe ministere şi, de multe ori, a sunat din nou pentru a solicita detalii", a declarat secretarul de presă al premierului, Dmitri Peskov, ţinând să sublinieze că Putin s-a pregătit cu multă seriozitate pentru comunicarea în direct cu cetăţenii. În mai multe oraşe din ţară şi, în special, unde se află mari întreprinderi strategice pentru industria ţării, au fost instalate camere de televiziune pentru a facilita comunicarea. În Naberejnie Celni, "patria" întreprinderii KamAZ, premierul rus a ordonat în mod special să fie instalată o astfel de cameră. La fel şi în Togliatti, "fieful" destul de tulbure de altfel al fabricantului de autovehicule AutoVAZ.

FRĂMÂNTĂRI ACTUALE

Anul acesta, cele mai multe întrebări ale populaţiei sunt legate de problemele actuale, ca lupta împotriva terorismului, securitatea naţională sau detalii despre recenta tragedie feroviară a "Nevski Express". Oamenii vor să ştie mai ales ce măsuri a luat Guvernul pentru a pune mâna pe criminalii care au comis actul terorist pe ruta Moscova - Sankt Petersburg, în urma căruia zeci de oameni şi-au pierdut viaţa. Ruşii sunt curioşi să afle şi cine e răspunzător de o altă tragedie, cea de la uzina hidroelectrică Saiano-Şuşenskaia, şi cum vor fi pedepsiţi vinovaţii. Putin are de dat răspunsuri şi la multe întrebări din domeniul social, cum sunt cele privind planurile Guvernului de mărire a pensiilor sau cele despre aşa-numitul "capital al mamelor", care constă în acordarea a 10.000 de dolari femeilor care nasc şi al doilea copil, proiect ce prevede şi anumite restricţii legale, cum ar fi interdicţia ca aceşti bani să fie cheltuiţi de mame pentru achiziţionarea unor obiecte de lux, ca, de pildă, un autoturism. În schimb, mamele pot cheltui aceşti bani pentru a-şi îmbunătăţi condiţiile de viaţă pentru ele şi copiii lor, achitând din această sumă ipoteci imobiliare.

×
Subiecte în articol: externe