x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A început numărătoarea voturilor în Zimbabwe

A început numărătoarea voturilor în Zimbabwe

31 Iul 2018   •   12:22
A început numărătoarea voturilor în Zimbabwe

A început numărătoarea voturilor în Zimbabwe, în primele alegeri după lovitura de stat pentru demiterea lui Robert Mugabe, potrivit The Guardian.

Mii de oameni au votat în pace peste tot în ţară, luni, iar prezenţa la vot a fost extrem de mare. Cozi mari de oameni s-au format în faţa secţiilor de votare începând cu ora 07:00.

Până în prima parte a după-amiezii, potrivit oficialilor din capitală, Harare, şi din împrejurimi, prezenţa la vot a fost între 75% şi 85%. Rezultatele complete vor fi oferite până în weekend.

Cei doi principali candidaţi nu ar fi putut să fie mai diferiţi: actualul preşedinte, Emmerson Mnangagwa, în vârstă de 75 de ani, aliat al lui Mugabe şi şeful partidului Zanu-PF, şi Nelson Chamisa, în vârstă de 40 de ani, care conduce principalul partid din opoziţie, Mişcarea pentru Schimbarea Democratică (MDC), avocat şi pastor.

Cei doi reprezintă ideologii foarte diferite, precum şi generaţii şi stiluri politice diferite: Mnangagwa vrea continuitate, în timp ce Chamisa vrea o schimbare radicală.  

×