x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit cel mai înalt om de pe planetă. Ucraineanul de 44 ani măsura 2,53 metri şi cântărea 200 de kilograme (VIDEO)

A murit cel mai înalt om de pe planetă. Ucraineanul de 44 ani măsura 2,53 metri şi cântărea 200 de kilograme (VIDEO)

26 Aug 2014   •   12:11
A murit cel mai înalt om de pe planetă. Ucraineanul de 44 ani măsura 2,53 metri şi cântărea 200 de kilograme (VIDEO)

Cel mai înalt om din lume, ucraineanul Leonid Stadnyk, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident cerebral, pe 24 august. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, măsura 253 centimetri înălţime şi cântărea 200 de kilograme.

Până la vârsta de 12 ani, Leonid Stadnyk s-a dezvoltat ca un copil normal. Potrivit jurnal.md, Leonid a început să crească în înălţime după operaţia unei tumori hipofizare pe creier. Cartea Recordurilor l-a înscris ca fiind cel mai înalt om de pe Terra în anul 2007, doborând astfel recordul deţinut până atunci de Bao Xishun din China.

Acesta din urmă a contestat înlocuirea sa demonstrând că înălţimea ucraineanului nu fusese verificată. Drept urmare, cei de la Guinness Book au insistat pe lângă Stadnyk să permită măsuarea înălţimii sale conform normelor, pentru a fi confirmată. Stadnyk a ezitat să se lase verificat de specialişti, fiind jenat de situaţia lui, iar cei de la Guinness Book au fost nevoiţi să-l repună în drepturi în 2008 pe chinez.

În 2009, după alte măsurători, Leonid Stadnyk a refuzat din nou să se înscrie la control şi a fost înregistrat ca fiind cel mai înalt om din lume turcul Sultan Kesen, înalt de 251 cm, înălţime cu care a doborât şi recordul lui Bao Xishun.



×