x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit Heidi, celebrul oposum saşiu

A murit Heidi, celebrul oposum saşiu

de Marina Constantinoiu    |    28 Sep 2011   •   11:20
A murit Heidi, celebrul oposum saşiu

Heidi, oposumul sasiu, care a fost folosit pe post de oracol de canalul american ABC inaintea decernarii premiilor Oscar, a murit miercuri, a anuntat gradina zoologica din Leipzig, citata de AFP.

"Heidi - oposumul sasiu a inchis ochii pentru totdeauna", arata un comunicat al gradinii zoologice. In varsta de trei ani si jumatate, animalul era tratat de cateva saptamani pentru diferite afectiuni. Gradina zoologica s-a hotarat sa puna capat suferintelor sale.

Au fost emise doua ipoteze pentru a explica strabismul lui Heidi: un regim drastic inainte de a fi abandonata in SUA sau, dimpotriva, greutatea ai excesiva a dus la aparitia unui depozit de grasime in spatele ochilor.

Marsupialul se inscrie pe o lista lunga de animale celebre din Germania, cum ar fi ursul polar Knut, vedeta gradinii zoologice din Berlin, care a murit primavara trecuta, sau caracatita Paul de la un acvariu din Oberhausen (vest), care a prezis anul trecut rezultatele Campionatului mondial de fotbal din Africa de Sud si care a murit in toamna trecuta.

Pagina de Facebook a oposumului Heidi are 332.963 fani, fata de 107.000, cati numara pagina cancelarului german Angela Merkel.

×