x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit Peter Falk. Interpretul detectivului Columbo avea 83 de ani

A murit Peter Falk. Interpretul detectivului Columbo avea 83 de ani

25 Iun 2011   •   08:11
A murit Peter Falk. Interpretul detectivului Columbo avea 83 de ani

Actorul Peter Falk, interpretul detectivului Columbo, a murit vineri la varsta de 83 de ani. Actorul suferea de boala Alzheimer de mai multi ani si a fost plasat sub ingrijirea sotiei sale, Shera Falk, cu care era casatorit de 34 de ani.

Un purtator de cuvant al familiei Falk a declarat pentru site-ul TMZ.com ca actorul a murit "linistit". Cauzele decesului nu au fost precizate, insa actorul suferea de mai multi ani de dementa si maladia Alzheimer. In 2009, un judecator a ordonat plasarea lui Peter Falk sub curatela, dupa o veritabila "batalie" judiciara intre fiica sa Catherine si sotia lui din ultimii 34 de ani, Shera. In timpul audierilor, un expert medical a declarat ca actorul nu isi mai amintea faptul ca a jucat in serialul "Columbo". In opinia acestui expert, Peter Falk a suferit "un declin rapid" al facultatilor sale mintale in ultimul an.

Nascut pe 16 septembrie 1927 la New York, Peter Michael Falk, caruia medicii i-au extirpat ochiul drept la varsta de trei ani, din cauza unei tumori, a inceput sa lucreze in televiziune in anul 1957. Falk a devenit celebru in lumea intreaga gratie personajului Columbo din serialul omonim, care a rulat pe micile ecrane intre anii 1968 si 2003. Pentru acest rol, actorul a fost recompensat cu patru premii Emmy. Peter Falk a fost totodata producator, regizor si scenarist al catorva dintre episoadele acestui serial.

In afara rolului din serialul "Columbo", Peter Falk a jucat in peste 60 de lungmetraje, printre care se numara "File de poveste/ The Princess Bride", regizat de Rob Reiner in 1987, si cateva productii regizate de John Cassavetes.

Actorul american a fost nominalizat de doua ori la premiile Oscar la categoria "cel mai bun actor in rol secundar", in 1961 si 1962, pentru rolurile din lungmetrajele "Murder, Inc." de Burt Balaban si Stuart Rosenberg si "O poveste ca in filme/ Pocketful of Miracles" de Frank Capra.

×
Subiecte în articol: alzheimer falk columbo