x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Abuzuri împotriva copiilor, într-o mânăstire ortodoxă din Rusia

Abuzuri împotriva copiilor, într-o mânăstire ortodoxă din Rusia

25 Oct 2010   •   00:00

O mânăstire ortodoxă rusă este în centrul unui scandal privind abuzuri comise într-un cămin pentru copii defavorizaţi din regiunea Vladimir (la nord-est de Moscova), anunţă un oficial responsabil de drepturile omului.



La începutul lunii octombrie, cinci tinere, dintre care trei minore, care locuiau în căminul mânăstirii Sviato-Bogolioubski, au depus o plângere la poliţie, acuzând educatorii de violenţe.

"Plângerile copiilor s-au confirmat", a declarat Vladimir Lukin, un oficial responsabil de drepturile omului.

"Copiii care trăiau la mânăstire au reclamat o serie de violenţe, inclusiv privarea de mâncare, bătăi, obligarea să se roage până la ora 2.00 dimineaţa", adaugă Lukin.

"Copiii au denunţat că erau pedepsiţi să facă genoflexiuni şi obligaţi să lucreze de la 3.00 dimineaţa până la 10.00 seara", precizează Lukin, potrivit AFP, citată de Mediafax.

Biroul reprezentantului rus pentru Drepturile omului a verificat faptele denunţate de copii, iar o consilieră a lui Lukin, Natalia Iakovleva, s-a deplasat la faţa locului.

Comisia pentru anchete a Parchetului rus verifică informaţiile privind presupusele violenţe de la mânăstire, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Vladimir Markin.

În 2009, aproximativ 2.000 de copii au decedat în Rusia din cauza violenţelor, iar 106.000 de copii au fost victime ale actelor violente sau abuzurilor.

×
Subiecte în articol: externe