x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accident feroviar grav în Italia. Coliziune violentă între un tren şi o maşină care transporta muncitori români

Accident feroviar grav în Italia. Coliziune violentă între un tren şi o maşină care transporta muncitori români

24 Noi 2012   •   21:20
Accident feroviar grav în Italia. Coliziune violentă între un tren şi o maşină care transporta muncitori români
Sursa foto: CLAUDIO LONGO

Şase persoane au murit sâmbătă după-amiază în Calabria în urma unei coliziuni violente între un tren regional şi o maşină care transporta muncitori români angajaţi la culesul clementinelor, potrivit unor surse şi companiei de căi ferate, relatează AFP.

Potrivit companiei publice de căi ferate Ferrovie dello Stato, accidentul s-a produs în jurul orei 16.15 GMT (18.15 ora României) la o trecere la nivel cu calea ferată situată între gările Rossano şi Mirto Crosia, în partea de est a regiunii Calabria. Din motive încă necunoscute, la trecerea la nivel cu calea ferată, care nu este administrată de compania FS ci este privată, trenul care plecase din Sibari nu a reuşit să evite impactul cu maşina, un Fiat Multipla, care a fost proiectată la circa 20 de metri distanţă. Doi muncitori români au reuşit să se salveze deoarece au coborât din vehicul pentru a ridica bariera. Este posibil ca mecanicul de tren să figureze printre victime, precum şi proprietarul terenului pe care munceau românii.Potrivit carabinierilor şi poliţiştilor veniţi la faţa locului, vor fi necesare mai multe ore pentru recuperarea cadavrelor celor şase persoane încarcerate în caroseria trenului şi a maşinii.

×