x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accident feroviar în Rusia: un tren de pasageri s-a ciocnit cu un marfar în apropiere de Moscova

Accident feroviar în Rusia: un tren de pasageri s-a ciocnit cu un marfar în apropiere de Moscova

20 Mai 2014   •   12:57
Accident feroviar în Rusia: un tren de pasageri s-a ciocnit cu un marfar în apropiere de Moscova
UPDATE 13:57 - Bilanţul victimelor coliziunii între un tren de pasageri, care se îndrepta de la Moscova spre Chişinău, şi un mărfar a crescut la cel puţin cinci morţi şi 45 de răniţi, dintre care 15 în stare gravă, însă numărul victimelor ar putea să crească în următoarele ore, a declarat un purtător de cuvânt al Direcţiei pentru transporturi din cadrul Ministerului rus de Interne, citat de Ria Novosti.

"Marţi, în jurul orei locale 12:38, în zona Naro-Fominsk, un mărfar s-a ciocnit cu un tren de pasageri de pe ruta Moscova-Chişinău", a declarat acesta, indicând că la locul accidentului acţionează deja poliţia din transporturi.

Potrivit aceleaşi surse, între 13 şi 16 vagoane ale mărfarului au deraiat şi au acroşat trenul de pasageri Nr.341.

Ca urmare a coliziunii, trei vagoane ale trenului de pasageri au deraiat, dintre care două s-au răsturnat. Vagoanele au fost grav avariate, cel mai afectat fiind vagonul nr.7 al trenului care se îndrepta spre Chişinău.

----------------------------------------------------

UPDATE 12:54 -
Un prim bilanţ, neoficial, indică patru morţi şi cel puţin 15 morţi. Din primele informaţii, se pare că accidentul s-a produs în urma deraierii câtorva vagoane de marfă, care, scăpate de sub control, au lovit în lateral garniturta de pasageri.

--------------------------------------------------

Un tren de pasageri s-a ciocnit cu un tren de marfă în apropiere de Moscova, conform  ITAR TASS, care anunţă victime, fără să precizeze numărul acestora.

O sursă din cadrul poliţiei a declarat că "primele rapoarte arată că există pasageri morţi şi răniţi". Serviciul de presă al Departamentului Transporturi din cadrul Poliţiei Moscova a anunţat că accidentul s-a produs între staţiile Bekasovo şi Naro-Fominsk, aflate pe magistrala feroviară Moscova - Kiev, la 55 de kilometri de capitala rusă.

Oficialii au anunţat că la faţa locului se află numeroase forţe de salvare şi cadre medicale.

Ştire în curs de actualizare

×
Subiecte în articol: accident feroviar Moscova Rusia morti raniti