x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acest caz a ULUIT lumea medicală. Ce s-a întâmplat cu o fetiţă al cărei creier a fost afectat în proporţie de 95%, după un atac cerebral

Acest caz a ULUIT lumea medicală. Ce s-a întâmplat cu o fetiţă al cărei creier a fost afectat în proporţie de 95%, după un atac cerebral

22 Iul 2013   •   15:50
Acest caz a ULUIT lumea medicală. Ce s-a întâmplat cu o fetiţă al cărei creier a fost afectat în proporţie de 95%, după un atac cerebral

O fetiţă din Marea Britanie care a suferit un atac cerebral când avea vârsta de un an a reuşit să sfideze previziunile negative ale medicilor. După un an de la atacul cerebral, micuţa Isabel Manchip a învăţat să meargă şi să vorbească, scrie Daily Mail.

La un an de la incident, Isabel Manchip încă are dificultăţi în a-şi folosi in totalitate partea staâgă a corpului şi poartă o atelă care îi sprijină braţul.

Părinţii fetiţei spun că accidentul fiicei lor s-ar fi declanşat din cauza varicelei, o boala a copilăriei care nu a fost depistată de medici.

"Isabel a avut o temperatură foarte ridicată timp de 8 zile. Doctorii ne-au spus că accidentul cerebral a fost cauzat de o simpla infecţie, dar ne-am dat seama că de fapt Isabel a avut varicelă, deoarece la doar câteva zile s-a declanşat şi la Matthew, celalalt copil al nostru", a declarat tatăl lui Isabel, care este consultant IT.

Atacul cerebral al micuţei a avut loc în decembrie 2011, Isabel fiind internată pentru cinci zile la terapie intensiva. Medicii le-au spus părinţilor să se pregătească pentru ce este mai rău. "Primele 48 de ore au fost critice. Ni s-a spus să nu ne aşteptăm să supravieţuiască", povestesc părintii fetei.

Aceştia au fost informaţi în prima fază ca o porţiune de 95% a creierului copilului a fost afectată. După ce a ieşit de la terapie intensivă, Isabel a recunoscut-o doar pe mama sa, iar după trei luni rezultatele au arătat ca deteriorarea s-a redus la 75%. După un an de la accidentul cerebral, micuţa a început să îşi revină, iar părintii ei o învaţă să meargă şi să vorbescă.

×