x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cowboy-ul din reclamele la Marlboro a murit de cancer pulmonar, la 72 de ani

Cowboy-ul din reclamele la Marlboro a murit de cancer pulmonar, la 72 de ani

27 Ian 2014   •   15:42
Cowboy-ul din reclamele la Marlboro a murit de cancer pulmonar, la 72 de ani

Eric Lawson, actorul american care a apărut în reclamele la ţigaretele Marlboro la sfârşitul anilor '70 şi începutul anilor '80 a murit de cancer pulmonar, la vârsta de 72 de ani.

Lawson a fost fumător de la vârsta de 14 ani.

Eric Lawson a fost angajat să apară într-o serie de reclame care s-au bucurat de mult succes între anii 1978 şi 1981. Reclama îl arată pe Lawson în rolul unui cowboy care îşi face meseria într-un teritoriu aspru şi se bucură de aroma unei ţigări în momentele de relaxare.

Ulterior, Lawson avea să apară într-o parodie a reclamelor la Marlboro în care se arătau efectele negative ale fumatului. Într-un interviu, Lawson a declarat că regretă atât faptul că fumează, cât şi că a făcut reclamă la ţigări.

"Ştia că ţigările îi fac rău, dar nu mai putea să le lase", a declarat soţia actorului.

Ideea reclamelor cu un cowboy care fumează Marlboro a apărut în 1954. Producătorii voiau să convingă bărbaţii să fumeze ţigaretele cu filtru ale acestei mărci, până atunci considerându-se că ţigaretele cu filtru sunt doar pentru femei. De aceea, compania a conceput ideea de bărbat dur, cowboy-ul, care nu se jenează de astfel de ţigarete.

De-a lungul timpului, rolul cowboy-ului a fost jucat de mai mulţi actori. Lawson este al treilea actor din această serie care moare din cauza fumatului.

În afară de el au mai murit de cancer pulmonar şi emfizem actorii Wayne McLaren şi David McLean.

Eric Lawson lasă în urmă o soţie, şase copii, 18 nepoţi şi 11 strănepoţi. 


×