x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Actriţa Catherine Deneuve îşi cere scuze faţă de victimele agresiunilor sexuale

Actriţa Catherine Deneuve îşi cere scuze faţă de victimele agresiunilor sexuale

15 Ian 2018   •   15:33
Actriţa Catherine Deneuve îşi cere scuze faţă de victimele agresiunilor sexuale

Actriţa franceză Catherine Deneuve şi-a cerut scuze faţă de victimele agresiunilor sexuale, după ce aceasta a semnat o scrisoare deschisă prin care se afirmă că acţiunea îndreptată împotriva agresiunilor sexuale a ajuns prea departe, scrie BBC.

Aceasta a afirmat că îşi cere scuze, dacă a ofensat vreo victimă a acestor “acte oribile”.

Săptămâna trecută, actriţa a declanşat o mişcare feministă, după ce aceasta, împreună cu alte 99 de femei proeminente, a semnat o scrisoare prin care se spunea că “bărbaţii ar trebui să fie liberi să lovească” femeile.

Scrisoarea, semnată de scriitoare franceze, vedete şi intelectuale, a fost publicată de către publicaţia Le Monde, marţi.

Potrivit scrisorii, în timp ce este legitim şi necesar să te pronunţi împotriva abuzului de putere din partea unor bărbaţi, denunţurile constante au scăpat de sub control.

“Salut toate victimele acestor acte oribile, care s-au simţit atacate de scrisoarea publicată în Le Monde. Pentru ele şi doar pentru ele îmi cer scuze”, a spus actriţa într-o scrisoare publicată duminică de către publicaţia Libertation.

Actriţa a mai spus că “nimic din acea scrisoare” nu spunea “nimic bun despre agresiune, altfel nu aş fi semnat-o”.

Semnatarii scrisorii au departajat un nou “puritanism” declanşat de recentele scandaluri de hărţuire sexuală şi au deplâns un val de “denunţări”, după ce au ieşit la iveală mai multe acuzaţii îndreptate împotriva producătorului Harvey Weinstein.

Ce spunea scrisoarea?

“Bărbaţii au fost pedepsiţi sumar, obligaţi să-şi părăsească locul de muncă, pentru că au atins genunchiul cuiva sau pentru că au încercat să fure un sărut. Violul este o crimă, însă încercarea de a seduce pe cineva, chiar şi insistent, nu este - şi nici bărbatul nu este autorul unui atac şovinist.”

Potrivit autoarelor scrisorii, campania a creat o stare publică în care femeile sunt văzute ca fiind lipsite de apărare, drept nişte victime sigure.

“Ca femei noi nu ne recunoaştem în acest feminism, care dincolo de a denunţa abuzul de putere, arată o ură faţă de bărbaţi şi faţă de sexualitate”

×