x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Actriţa Julie Gayet dă în judecată revista Closer, care a dezvăluit relaţia ei cu preşedintele Hollande

Actriţa Julie Gayet dă în judecată revista Closer, care a dezvăluit relaţia ei cu preşedintele Hollande

de Istvan Deak    |    Marina Constantinoiu    |    15 Ian 2014   •   19:09
Actriţa Julie Gayet dă în judecată revista Closer, care a dezvăluit relaţia ei cu preşedintele Hollande

Actriţa Julie Gayet, despre care revista mondenă Closer susţine că ar avea o relaţie amoroasă cu preşedintele francez Francois Hollande, va da în judecată revista, potrivit informaţiilor difuzate de RTL France.

Doar indignat
În schimb, preşedintele se abţine să facă acelaşi lucru. Cu ocazia conferinţei de presă pe care a susţinut-o marţi  după-amiază, Francois Hollande şi-a exprimat doar “indignarea totală” după publicarea fotografiilor şi informaţiilor despre idila sa cu actriţa Gayet în revista Closer. “Fiecare în viaţa sa personală poate avea de-a face cu încercări. Este şi cazul nostru, sunt momente dureroase”, a declarat el, făcând referire la jurnalista Valerie Trierweiler, cea care îi este oficial alături, deşi nu cu acte oficiale.
El a promis explicaţii înainte de călătoria pe care urmează să o facă în SUA împreună cu jurnalista la 11 februarie.

Viaţa personală
La 10 ianuarie, după apariţia informaţiilor-bombă, Francois Hollande a “deplâns profund atingerile aduse respectării vieţii private” de către cei de la revista Closer. Vorbind în nume propriu, şi nu ca preşedinte al Republicii, Francois Hollande a reacţionat încă de vineri, ziua apariţiei revistei. Într-o declaraţie pentru agenţia France Presse, el a deplâns atacarea vieţii sale private, la care are dreptul ca orice cetăţean şi a adăugat că studiază ce urmare, inclusiv pe care juridică, să dea acestei apariţii în presă.
Actriţa Julie Gayet, în vârstă de 41 de ani, care joacă actualmente în filmul “Suflete de hârtie”, a depus deja la finele lui martie 2013 o plângere la Parchetul din Paris pentru a-i identifica pe autorii lansării unui zvon pe Internet, potrivit căruia ea ar avea o relaţie amoroasă cu Francois Hollande.
La conferinţa de presă de marţi, Francois Hollande a precizat că nu intenţionează să depună plângere la adresa Closer, dar a afirmat că este total indignat de ceea ce a făcut revista mondenă.
Preşedintele a declarat că se abţine de la orice plângere în justiţie din cauza imunităţii sale, care îl împiedică să se depună o plângere la adresa sa. “Sunt protejat de o imunitate, şi o ştiţi, adică nu pot fi atacat. Pot eu să-i atac pe alţii?”, a întrebat el, retoric. “Dacă mă abţin, este pentru că nu vreau să existe dublă măsură”, a precizat el.

Momente de grea încercare
El a recunoscut că el şi prietena sa oficială trec prin momente dureroase, dar a refuzat să spună dacă Valerie Trierweiler mai este încă iubita lui. “Înţeleg întrebarea dumneavoastră, şi sunt sigur că îmi înţelegeţi răspunsul. Fiecare, în viaţa lui personală, poate trece prin momente de grea încercare. Acesta este şi cazul nostru. Sunt momente dureroase”, s-a mulţumit el să spună, cu o figură gravă.

Este Julie Gayet însărcinată?
Site-ul jewsnews.co.il preia un zvon care “se rostogoleşte” pe Internet, şi care îşi are originea într-o postare a unui blogger francez. Zvonul ar fi că Julie Gayet este însărcinată şi ar urma să dea naştere în iunie unui copil al cărui tată este Francois Hollande. Bloggerul francez susţine că sursa informaţiei sale este un jurnalist de la postul de televiziune M6.
“Ieri seară nu a existat nicio confirmare oficială sau vreo dezminţire a informaţiei privind sarcina, care a pornit de la postarea pe Twitter a bloggerului francez Le Reel. Dar aceasta a început să se împrăştie rapid, iar parlamentarul conservator britanic Louise Mensch a scris, la rândul ei: 'Bloggerul francez scrie, citând o sursă, că Gayet este însărcinată în patru luni; Valerie, evident, nu mai este Prima Doamnă'”, scrie jewsnews.co.il.
Un purtător de cuvânt al M6 a dezminţit că ar avea cunoştinţă despre acest zvon. Iar la Palatul Elysee, purtătorul de cuvânt a declarat că nu are ce comentariu să facă “pe o asemenea temă”.
Valerie Trierweiler, care are 48 de ani, a fost spitalizată încă de vineri, după ce a suferit un şoc puternic din cauza dezvăluirilor revistei Closer.

Francezii, înţelegători
Oricum, francezii par a fi extrem de înţelegători cu preşedinţii lor, cărora le iartă toate amantlâcurile. Cota de popularitate a preşedintelui francez Francois Hollande a început să crească după apariţia în presă a informaţiilor conform cărora el şi-ar fi înşelat partenera de viaţă, informează mass-media franceze.
Potrivit unui sondaj de opinie publicat în Le Nouvel Observateur, cota de popularitate a şefului statului a crescut cu 2% comparativ cu nivelul din decembrie 2013: de la 24 la 26 la sută.
Sondajul a fost realizat în perioada 10-11 ianuarie, după publicarea, în revista Closer, a cunoscutului deja articol însoţit de fotografii menite să constituie o dovadă a relaţiei amoroase care ar exista între preşedintele francez şi actriţa Julie Gayet.
Cu toate acestea, deja a patra lună consecutiv, cota de popularitate a preşedintelui nu poate să depăşească 30%, ultima oară acest nivel fiind atins în septembrie.

Ziariştii britanici nu înţeleg francezii
Ziarele britanice şi-au exprimat în ediţiile lor de miercuri consternarea faţă de atitudinea binevoitoare a jurnaliştilor francezi, care au evitat să-i adreseze întrebări insistente preşedintelui Francois Hollande în legătură cu presupusa lui aventură cu actriţa Julie Gayet, scrie AFP.
Subliniind că în Marea Britanie, unde presa este mai agresivă, lucrurile s-ar fi petrecut altfel într-o asemenea situaţie, ziariştii din această ţară scriu că se aşteptau cu nerăbdare să-l vadă pe liderul Elysee la conferinţa de presă de marţi confruntat cu o rafală de întrebări despre relaţia sa cu respectiva actriţă. Dar, spre dezamăgirea lor, sutele de jurnalişti francezi “politicoşi” i-au permis lui Hollande să vorbească aproape numai despre planurile sale de relansare a economiei.
“Cât de ciudat este acest lucru”, scrie Daily Telegraph. “Timp de secole am glumit pe seama stereotipului francezului obsedat sexual. Dar în realitate, aceste suflete perfect abstinente sunt atât de puţin interesate de sex încât, atunci când şeful statului este implicat într-un scandal comparabil cu afacerea Clinton-Lewinsky, nu au chef să vorbească decât despre securitatea socială”, scrie ironic un ziarist al acestei publicaţii, întrebându-se “sunt francezii nebuni, ori suntem noi?”.
În schimb, The Guardian, ziar de stânga de obicei mai favorabil lui Hollande, în articolul intitulat “O afacere pur franceză”, sesizează că atunci când e vorba de viaţa privată “lucrurile se petrec altfel în Franţa”, recunoscând însă că probabil Hollande nu ar fi scăpat atât de uşor dacă ar fi fost în Marea Britanie sau Statele Unite.
Mai sever cu preşedintele francez este ziarul The Sun, care punctează că insistenţa lui Hollande de a i se respecta viaţa privată este o tehnică frecvent folosită de “elitele din lumea întreagă încă de la începuturile democraţiei” pentru ca ele “să fie văzute aşa cum vor, nu aşa cum sunt de fapt”.


×
Subiecte în articol: Julie Gayet francois hollande