x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aeroport din SUA: o armă a fost găsită îndesată într-un pui

Aeroport din SUA: o armă a fost găsită îndesată într-un pui

09 Noi 2022   •   07:19
Aeroport din SUA: o armă a fost găsită îndesată într-un pui
Sursa foto: Hepta

Oficialii americani din domeniul transporturilor au anunțat online că au găsit un pasager care a încercat să introducă ilegal o armă în avion, ascunzând-o într-un pui crud, scrie BBC.

Complotul a fost dejucat de ofițerii Administrației pentru Securitatea Transporturilor (TSA) de la Aeroportul Fort Lauderdale-Hollywood din Florida.

Arma călătorului a fost reperată înainte de îmbarcare, îndesată în interiorul păsării și învelită în hârtie.

Ofițerii TSA au glumit pe Instagram că schema "nu a fost nici măcar pe jumătate gătită".

Oficialii nu au dezvăluit cine a pus la cale planul, dar fotografiile postate pe Instagram de către TSA au arătat ofițerii examinând pasărea în interiorul unei zone de control a aeroportului, înainte de a scoate arma și de a o despacheta.

Oficialii TSA au glumit și au recurs la jocuri de cuvinte în postare, cu referințe la gătit și la apropiata sărbătoare de Ziua Recunoștinței.

Armele de foc nu sunt interzise pe liniile aeriene americane, dar trebuie înregistrate, să fie descărcate și plasate într-un container cu capac închis.

Anul trecut, TSA a declarat că a confiscat un număr record de arme de foc de la pasageri pe aeroporturile din SUA. Aproximativ 85% dintre cele confiscate erau încărcate, a precizat agenția.

Călătorii din întreaga lume și-au exprimat uneori exasperarea față de natura strictă a securității aeroportuare.

Dar ofițeii ilor TSA au descoperit tot felul de chestii bizare de-a lungul anilor, de la o drujbă depozitată în bagajele de mână în New Orleans, o grenadă de mână găsită în New York și ceva ce agenția a numit un "burrito cu metamfetamină" în Houston.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: armă aeroport sua