x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afganistan - Accident aviatic

Afganistan - Accident aviatic

04 Feb 2005   •   00:00

Un avion apartinand unei companii aeriene afgane si avand la bord 104 persoane s-a prabusit ieri la cateva zeci de kilometri est de Kabul.


IRINA CRISTEA

Aparatul, de tip Boeing 737, decolase de pe aeroportul din Herat, in vestul Afganistanului, avand ca destinatie capitala afgana. El a disparut de pe ecranele radarelor dupa 45 de minute de zbor. Toate sursele oficiale s-au ferit, initial, sa dea vreo informatie cu privire la cele petrecute. Timp de cateva ore nu s-a stiut daca aparatul a reusit sa aterizeze fortat, daca s-a prabusit si mai ales unde.

TURCII CONFIRMA. Singura confirmare privind accidentul a avenit pe filiera turca. Ankara a anuntat ca avionul s-a prabusit si ca la bord se aflau si cativa cetateni turci. La randul lor, autoritatile de la Roma au prezicat ca un cetatean italian se afla in avion, iar institutia Management Sciences Health din SUA a precizat ca la bord se aflau si trei americani. In total, 12 dintre cei 96 de pasageri sunt cetateni strani, ale caror nationalitati nu sunt deocamdata cunoscute. Toti membrii echipajului erau rusi.

Participanti la operatiunile de salvare au declarat pentru agentiile internationale de presa ca din primele cercetari reiese ca nu exista nici un supravietuitor al accidentului.

×
Subiecte în articol: externe