x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afganistan / Aproape 50 de nuntaşi, morţi în urma unui raid al aviaţiei americane

Afganistan / Aproape 50 de nuntaşi, morţi în urma unui raid al aviaţiei americane

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Iul 2008   •   00:00

11:25 • Hamid Karzai, şeful statului afgan, a declarat că 47 de civili care participau la o nuntă şi-au pierdut viaţa în 6 iulie, în urma unui bombardament al coaliţiei sub comandament american din estul Afganistanului, relatează AFP.

Hamid Karzai, şeful statului afgan, a declarat că 47 de civili care participau la o nuntă şi-au pierdut viaţa în 6 iulie, în urma unui bombardament al coaliţiei sub comandament american din estul Afganistanului, relatează AFP.

 

 

MĂCEL. "Am descoperit că 47 de civili, majoritatea copii şi femei, şi-au pierdut viaţa în urma unui atac aerian şi că alte nouă persoane au fost rănite", a declarat preşedintele comisiei de anchetă , vicepreşedintele Senatului Burhanullah Shinwari. "Victimele erau toate civili şi nu aveau nicio legătură cu talibanii sau cu al-Qaida", a subliniat el, înainte de a preciza că familiile victimelor i-au arătat hainele acestora pline de sînge. "Dacă astfel de evenimente vor continua, populaţia se va distanţa de Guvern", a avertizat Shinwari, cerînd forţelor internaţionale să dea dovadă de reţinere. Coaliţia internaţională sub comandament american a respins acuzaţiile afirmînd că "mai mulţi insurgenţi" şi-au pierdut viaţa în atacul aerian. Forţele străine din Afganistan, care numără aproximativ 70.000 de soldaţi sub comandament NATO sau american, sunt acuzate pentru moartea civililor în luptele sau bombardamentele împotriva insurgenţilor. În cursul primelor şase luni din anul 2008, aproximativ 700 de civili afgani şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor, dintre care 255 au fost ucişi de trupele străine, a anunţat secretarul adjunxct pentru probleme umanitare al ONU, John Holmes.

 

×
Subiecte în articol: externe