x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afganistan: Marea Britanie a evacuat peste 5.700 de persoane

Afganistan: Marea Britanie a evacuat peste 5.700 de persoane

23 Aug 2021   •   08:56
Afganistan: Marea Britanie a evacuat peste 5.700 de persoane

Marea Britanie a evacuat până acum 5.725 de persoane din Afganistan după preluarea puterii de către talibani, a anunțat guvernul de la Londra, scrie AFP.

Operațiunea se numește PITTING, iar din totalul celor evacuați peste 3.100 sunt afgani și familiile lor. Restul sunt personal diplomatic și cetățeni britanici. 

Afgani angajaţi la nivel local de Regatul Unit se numără printre persoanele evacuate ale personalului diplomatic şi cetăţeni din Regatul Unit şi din alte ţări.

Brigadierul Dan Blanchford, comandant al operaţiunilor forţelor interarme, care conduce peste 1.000 de soldaţi în Kabul, a descris ''o misiune foarte complexă şi exigentă''.

''Ne dublăm eforturile pentru a accelera procesul şi a-i sprijini pe cei mai vulnerabili'', a declarat brigadierul Dan Blanchford. 

Acesta a mai spus că se distribuie circa 30.000 de litri de apă/zi, mâncare și produse sanitare pentru 5.000 de persoane, precum și scutece și lapte pentru copii.

Liderii G7 (Germania, Canada, Statele Unite, Franţa, Italia, Japonia şi Regatul Unit) se vor reuni online, marţi, pentru a discuta despre situaţia din Afganistan.
 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie afganistan