x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afganistanul trece prin cea mai crudă secetă. O mamă și-a vândut fetița pentru a-și hrăni familia

Afganistanul trece prin cea mai crudă secetă. O mamă și-a vândut fetița pentru a-și hrăni familia

22 Noi 2018   •   20:17
Afganistanul trece prin cea mai crudă secetă. O mamă și-a vândut fetița pentru a-și hrăni familia

În Afganistan, copiii au ajuns să fie vânduți pentru ca familiile să aibă ce mânca. Cauza este o secetă fără precedent.

Confrom CNN, în orașul Herat, mai multe familii și-au părăsit casele în 2018 din cauza secetei decât din cauza violenței cu care se confruntă țara.

Națiunile Unite estimează că peste 275.000 de oameni au fost mutați de către secetă, 84.000 din oraș, iar 182.000 din regiunea Badghis.

Patru ani fără prea multe ploi au distrus agricultura regiunii, cultura de opiu scăzând cu o treime. Condițiile extreme cauzate de încălzirea globală îngrijorează, mai ales că impactul este unul uriaș în cea mai fragilă țară din lume. Aici, deceniile de război au pus la pământ economia și societatea.

Într-o tabără de refugiați, un cameraman CNN a întâlnit-o pe Mamareen, care și-a pierdut soțul și casa în război. Akila, fiica sa, are 6 ani și este momentan în posesia altei familii. Mamareen a vândut-o pe Akila pentru 3.000 de dolari și a promis-o fiului familiei, în vârstă de 10 ani.

„Am fugit din oraș cu cei trei copii ai mei din cauza secetei îngrozitoare” spune ea. „Am venit aici crezând că o să primesc ajutor, dar n-am primit nimic. N-am vrut să-mi moară copiii de foame, așa că mi-am dat fata unui om pentru 3.000 de dolari, dar am primit doar 70 până acum. Nu am bani, mâncare și nici un cap al familiei – soțul meu a fost omorât.”

„Ea nu știe că am vândut-o. Cum ar putea ști? E doar un copil. Dar n-am avut de ales. Ori în lacrimi, ori râzând, ea va trebui să meargă. Cine ar vinde o bucată din inimă dacă nu ar fi complet necesar?”

×
Subiecte în articol: afganistan seceta