x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un agent al Secret Service, care se ocupa de protecţia preşedintelui Barack Obama, s-a sinucis

Un agent al Secret Service, care se ocupa de protecţia preşedintelui Barack Obama, s-a sinucis

02 Noi 2012   •   16:05
Un agent al Secret Service, care se ocupa de protecţia preşedintelui Barack Obama, s-a sinucis
Sursa foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Un agent al Secret Service, care se ocupa de protecția președintelui Barack Obama, s-a sinucis. Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută. Agentul special Rafael Prieto era anchetat pentru că ar fi ascuns faptul că a fost implicat într-o aventură cu o străină, relatează BBC News.

Agenția a anunțat că deplânge pierderea „valorosului” lor coleg, care a lucrat pentru Secret Service mai bine de 20 de ani.

Comportamentul agentului era anchetat din luna aprilie, când a avut loc scandalul cu prostituatele din Columbia. Mai mulți agenți au fost demiși atunci, după ce au fost acuzați că au angajat prostituate, în timp ce se aflau la Cartagena, pentru a pregăti vizita președintelui Obama la Summitul Americilor.

Rafael Prieto, soț și tată,  a recunoscut în fața investigatorilor că a avut o aventură de durată cu o femeie din Mexic, au declarat surse citate de Associated Press. Relația sa a fost dezvăluită de un agent implicat în scandalul de la Cartagena, care era îngrijorat că Secret Service nu este corect în impunerea propriilor reguli tuturor angajaților. Se bănuiește că aventura romantică nu ar fi compromis securitatea națională, ci mai degrabă ar fi violat regulile administrative ale agenției, pentru că a fost ținută ascunsă.

Prieto a fost găsit, sâmbătă, în mașina sa, cu motorul pornit. Moartea sa, cauzată cel mai probabil de intoxicarea cu monoxid de carbon, este investigată de Poliția metropolitană din Washington.


×