x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ahmadinejad a vorbit singur şi a strâmbat nasul vecinilor din hotel

Ahmadinejad a vorbit singur şi a strâmbat nasul vecinilor din hotel

de Sînziana Stancu    |    24 Sep 2010   •   00:00

Aflat la ONU, pentru a cuvânta în faţa Adunării Generale, preşedintele iranian a gonit cu discursul său delegaţia UE, inclusiv pe cea a României, iar la hotel, mirosul urât al mâncării ce i se prepara i-a făcut pe alţi oaspeţi să se cazeze în altă parte.

Când Mahmud Ahmadinejad a dat-o pe teorii conspiraţioniste privind atentatele din 11 Septembrie 2001, în discursul ţinut în faţa Adunării Generale, delegaţia României s-a solidarizat cu cele ale Statelor Unite,  Uniunii Europene şi Preşedinţiei UE, părăsind  sala.

"În coordonare cu delegaţia Uniunii Europene şi cu Preşedinţia UE, am decis să părăsim sala, în momentul în care s-au depăşit anumite limite acceptabile", a declarat ambasadorul României la ONU, citat de corespondentului  MEDIAFAX la New York.

Ahmadinejad a afirmat că atentatele antiamericane au fost "plănuite de anumite segmente din guvernul american", pentru "a opri declinul economiei americane (...) şi pentru a schimba cursul evenimentelor din Orientul Mijlociu şi a salva regimul sionist (aluzie la Israel, n.r.)".

Nici la hotelul Hilton, din Manhattan, prezenţa preşedintelui iranian nu a fost agreată. Refuzând să consume din meniurile preparate de personalul hotelului, Ahmadinejad şi-a adus bucătarul  de-acasă, care i-a pregătit mâncarea chiar în interiorul hotelului. A fost cireaşa pe tort, ce a pus pe fugă mulţi clienţi cazaţi la Hilton, care au preferat să se mute în alte hoteluri, spunând că mâncarea lui Ahmadinejad "degaja un miros urât", potrivit unor surse hoteliere citate de New York Post, în ediţia electronică. Publicaţia americană trage concluzia, pe un ton ironic, că preşedintele Iranului "nu mai are nevoie de arme nucleare. Mâncarea lui are un miros groaznic".

×
Subiecte în articol: externe