x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ahmadinejad: SUA şi-au "orchestrat" atacurile de la 11 septembrie

Ahmadinejad: SUA şi-au "orchestrat" atacurile de la 11 septembrie

24 Sep 2010   •   00:00
Ahmadinejad: SUA şi-au "orchestrat" atacurile de la 11 septembrie

"Anumite segmente din interiorul guvernului american au orchestrat" atacurile de la 11 septembrie 2001. "Majoritatea poporului american, precum şi majoritatea naţiunilor şi politicienilor din lume sunt de acord cu acest punct de vedere", a spus preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, la reuniunea Adunării Generale ONU din New York.



În timpul discursului, Ahmadinejad a mai afirmat că atacurile erau menite să redreseze "economia americană aflată în cădere" şi să salveze "regimul sionist". "S-a spus că aproximativ 3.000 de oameni au fost ucişi pe 11 septembrie, pentru care suntem cu toţii foarte trişti. Totuşi, până în prezent, în Afganistan şi Irak, sute de mii de oameni au fost ucişi, milioane au fost răniţi şi strămutaţi, iar conflictul continua şi se dezvoltă", a spus el.



Delegaţii ONU din partea SUA şi a altor naţiuni au părăsit sala în timpul discursului ţinut de preşedintele iranian. A fost şi cazul delegaţiei României. "În coordonare cu delegaţia Uniunii Europene şi cu Preşedinţia UE, am decis să părăsim sala, în momentul în care s-au depăşit anumite limite acceptabile", a declarat ambasadorul României la ONU, Simona Miculescu, citată de Mediafax.

Astfel de afirmaţii controversate nu sunt o premieră pentru liderul musulman. Miercuri, în cadrul unui interviu acordat lui Larry King, preşedintele iranian a declarat că premierul israelian Benjamin Netanyahu este "un asasin versat" care "ar trebui judecat pentru uciderea femeilor şi copiilor".

×
Subiecte în articol: externe