x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ajutor european de 10 milioane de euro pentru olandezii disponibilizaţi din sectorul publicaţiilor şi tipariturilor

Ajutor european de 10 milioane de euro pentru olandezii disponibilizaţi din sectorul publicaţiilor şi tipariturilor

04 Oct 2010   •   00:00

Peste 3.000 de disponibilizaţi olandezi din sectorul publicaţiilor şi tipăriturilor urmează să fie sprijiniţi până îşi găsesc noi slujbe cu 10,5 milioane de euro din Fondul european de ajustare la globalizare (EGF), în urma unei decizii a Comisiei Europene, potrivit Europa.eu, site-ul oficial al UE.



Comisia Europeană a aprobat şase aplicaţii din Olanda pentru asistenţă din Fondul european de ajustare la globalizare, aplicaţiile urmând să fie înaintate Parlamentului European şi Consiliului Europei. Suma solicitată, de 10,5 milioane de euro, va ajuta 3.058 de muncitori disponibilizaţi din opt companii din industria publicaţiilor şi din 205 întreprinderi medii şi mijlocii din sectorul tipăriturilor. Disponibilizarea celor peste 3.000 de muncitori din Olanda a reprezentat o consecinţă a crizei financiare şi a scăderii cererii în sectorul publicaţiilor şi tipăriturilor.

Comenzile din partea operatorilor economici pentru materiale publicitare tipărite, ce reprezintă 35% din cifra de afaceri totală a sectorului publicaţiilor şi tipăriturilor, a scăzut cu 5,6% între 2008 şi 2009, din cauza reducerii bugetelor pentru activităţi de media şi publicitate. Cererea de reviste a scăzut cu 17,5%, iar cererea de ziare cu 7,5%, în 2009, faţă de anul precedent.

"Toate zonele din UE resimt efectele actualei crize. Sectorul publicaţiilor şi tipăriturilor din Olanda a cunoscut o scădere a cererii pentru materiale tipărite, în special ziare şi reviste, iar muncitorii din acest sector întâmpină dificultăţi", a spus László Andor, comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă. "Am încredere că sprijinul şi trainingul pe care EGF le pot asigura muncitorilor olandezi îi vor ajuta să aibă o tranziţie uşoară către noile lor slujbe", a adăugat acesta.
Muncitorii olandezi vor fi sprijiniţi prin recunoaşterea experienţei lor anterioare, training şi asistenţă în schimbarea slujbei sau în deschiderea unei afaceri. Costul total al acestui pachet pentru cei 3.058 de muncitori este de circa 16,2 milioane de euro, din care UE ar putea furniza 10,5 milioane de euro, prin EGF.

De la lansarea operaţiunilor EGF, în ianuarie 2007, au existat 65 de aplicaţii pentru o sumă totală de 373,6 milioane de euro, prin care au fost ajutaţi peste 70.000 de muncitori. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe