x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al doilea om din Al-Qaeda, omorât în Teheran împreună cu nora lui bin Laden, de agenți israelieni în numele SUA

Al doilea om din Al-Qaeda, omorât în Teheran împreună cu nora lui bin Laden, de agenți israelieni în numele SUA

14 Noi 2020   •   10:53
Al doilea om din Al-Qaeda, omorât în Teheran împreună cu nora lui bin Laden, de agenți israelieni în numele SUA
Sursa foto: FBI.gov

Numărul 2 din Al-Qaeda, Abdullah Ahmed Abdullah, acuzat în Statele Unite pentru atacuri asupra ambasadelor americane din Africa în 1998, a fost asasinat în secret, în Iran, în luna august, de agenţi israelieni. În atac a fost ucisă şi fiica sa, Miriam, văduva unuia dintre fiii lui Osama Bin Laden.

Numărul doi din Al-Qaeda, acuzat în Statele Unite pentru atacuri asupra ambasadelor americane din Africa în 1998, a fost asasinat în secret în Iran în august de către agenţi israelieni, notează The New York Times, citat de Le Figaro.

Abdullah Ahmed Abdullah, care se afla pe lista celor mai căutaţi terorişti de către Poliţia Federală a Statelor Unite (FBI), a fost „împuşcat şi ucis pe străzile din Teheran de doi asasini pe motociclete”, au confirmat oficialii serviciilor de informaţii americane pentru sursa citată.

Asasinii, care au tras în maşina victimei, i-au împuşcat şi fiica, Miriam, văduva unuia dintre fiii lui Osama Bin Laden, liderul al-Qaeda în anii '90.

Asasinatul se pare că a fost săvârşit de agenţi israelieni în numele Statelor Unite pe data de 7 august, ziua atacurilor asupra ambasadelor Statelor Unite din Kenya şi Tanzania în 1998, în care a fost implicat Abdullah Ahmed Abdullah, conform justiţiei americane.

Poliţia federală americană a oferit 10 milioane de dolari drept recompensă pentru orice informaţie care să ducă la capturarea acestui lider al grupării teroriste Al-Qaeda.

Abdullah Ahmed Abdullah avea numele de luptător Abu Muhammad al-Masri. El a fost printre teroriştii care nu au fost reţinuţi în Statele Unite şi „cel mai experimentat şi cel mai capabil să organizeze operaţiuni strategice”, conform documentelor din 2008 ale centrului american de combatere a terorismului, citate de New York Times.

Autorităţile iraniene nu au confirmat oficial moartea teroristului, aflat în ţară din 2003, potrivit ziarului. Iar ministrul Afacerilor Externe a negat informaţiile oferite de sursa citată.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: al-qaeda osama bin laden sua