x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri în Madagascar. Cine este noul președinte al țării

Alegeri în Madagascar. Cine este noul președinte al țării

de Redacția Jurnalul    |    01 Dec 2023   •   15:00
Alegeri în Madagascar. Cine este noul președinte al țării
Sursa foto: Hepta

Înalta Curte Constituțională din Madagascar l-a declarat, vineri, pe președintele în exercițiu Andry Rajoelina câștigător al alegerilor de luna trecută, oferindu-i un al treilea mandat, scrie Reuters.

Rajoelina a obținut 58,96% din voturile exprimate, a declarat Curtea, după ce a respins diversele contestații depuse împotriva rezultatelor provizorii anunțate de organismul electoral.

„Andry Rajoelina este ales președinte al Republicii Madagascar și își preia funcțiile de îndată ce va depune jurământul”, a declarat Florent Rakotoarisoa, șeful Înaltei Curți Constituționale din Madagascar.

Printre contestațiile care au fost respinse se numără și cea a celui de-al doilea clasat, deputatul Siteny Randrianasoloniaiko, care a obținut 14,39% din voturi, potrivit instanței.

10 dintre cei 13 candidați au boicotat scrutinul, dar numele lor se aflau deja pe buletinul de vot, ceea ce le-a permis să împartă restul voturilor exprimate. Prezența la vot a fost de 46,35%, a precizat tribunalul.

Alegerile prezindențiale din Madagascar din 16 noiembrie au fost urmate de săptămâni de proteste, opoziția acuzându-l pe Rajoelina că a creat condiții electorale inechitabile.

×