x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri pierdute

Alegeri pierdute

06 Apr 2005   •   00:00

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a recunoscut infrangerea in alegerile regionale partiale a partidului sau, Forza Italia, dar a anuntat ca nu va demisiona.

Mai mult, seful executivului italian si-a exprimat convingerea ca va castiga alegerile legislative din 2006, afirmand ca nu va demisiona si isi va duce programul la bun sfarsit. "Sunt absolut convins ca este imposibil sa pierdem alegerile", a adaugat el, referindu-se la scrutinul din 2006.

ESEC. Premierul a fost invitat la o dezbatere transmisa de canalul trei al postului de televiziune RAI, pe parcursul careia s-a confruntat cu fostul sef al Guvernului, Massimo D’Alema, care a demisionat in 2000, dupa ce a pierdut alegerile regionale. D’Alema este presedintele Partidului Democratilor de Stanga (DS, fost comunist), principala forta a "Uniunii", coalitia partidelor de stanga condusa de Romano Prodi. "Rezultatele alegerilor regionale au fost foarte proaste pentru Forza Italia, iar singura riposta este sa strangem randurile", a declarat Berlusconi intr-un apel adresat aliatilor sai politici infranti la scrutin. El a recunoscut ca a gresit atunci cand a decis sa nu se implice in campania electorala, decizand sa ramana "premier al tuturor italienilor".

×
Subiecte în articol: externe