x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegerile prezidenţiale din Rusia, programate pentru 4 martie 2012

Alegerile prezidenţiale din Rusia, programate pentru 4 martie 2012

de Mediafax    |    25 Noi 2011   •   09:00
Alegerile prezidenţiale din Rusia, programate pentru 4 martie 2012

Alegerile prezidentiale din Rusia au fost stabilite pentru 4 martie 2012, in urma unui vot desfasurat astazi in Consiliul Federatiei (Camera superioara a Parlamentului rus), a anuntat agentia Interfax.

Conform legislatiei in vigoare, scrutinul prezidential ar trebui sa se desfasoare in a doua duminica a lunii martie, dar cum aceasta va fi o zi lucratoare in Rusia, a fost aleasa data de 4 martie, a explicat pentru Itar-Tass seful Comisiei pentru Probleme Constitutionale a Camerei Superioare, Aleksei Aleksandrov.

Premierul Vladimir Putin si-a anuntat deja intentia de a candida la scrutinul prezidential din martie, pentru a reveni la Kremlin. Putin conduce partidul Rusia Unita, a carui lista pentru alegerile legislative este deschisa de presedintele Dmitri Medvedev.

Candidatura lui Putin la prezidentialele din 4 martie va fi confimata oficial sambata in cadrul unui congres al Rusiei Unite.

Mandatul prezidential a fost prelungit de la patru la sase ani, iar Vladimir Putin poate teoretic sa ramana la conducerea Rusiei pentru alte doua mandate, pana in 2024.

×