x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegerile prezidenţiale din Siria sunt "o ruşine", consideră Washingtonul

Alegerile prezidenţiale din Siria sunt "o ruşine", consideră Washingtonul

de Agerpres    |    03 Iun 2014   •   22:42
Alegerile prezidenţiale din Siria sunt "o ruşine", consideră Washingtonul

Alegerile prezidenţiale organizate marţi în Siria, care marchează meţinerea la putere a preşedintelui Bashar Al-Assad într-o ţară victimă a unui masacru, reprezintă "o ruşine", sunt de părere Statele Unite, scrie AFP.

"Alegerile prezidenţiale organizate astăzi (marţi) în Siria reprezintă o ruşine. Bashar Al-Assad nu are mai multe credibilitate astăzi decât avea ieri", a declarat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, Marie Harf, potrivit căreia decizia de a organiza un astfel de scrutin este complet "deconectată de la realitate".

Diplomata americană a acuzat "fotografiile dezgustătoare ale preşedintelui Al-Assad pe cale de a vota, comportându-se ca şi cum ar fi vorba despre alegeri adevărate".

Zâmbitor şi relaxat, Bashar Al-Assad a votat alături de soţia sa, Asma, conform imaginilor difuzate la postul naţional de televiziune. Şeful statului, mereu atent să se arate "alături de popor", s-a alăturat unui grup de tineri pentru o fotografie care, ulterior, a fost publicată pe Twitter şi Facebook. 

×
Subiecte în articol: alegeri siria bashar al assad